banner171

Meteroloji uyardı! Kar geliyor

Meteoroloji'den önemli uyarı: Marmara Bölgesinin büyük bölümünde gece yarısından itibaren yağış kar şeklinde gerçekleşecek.

Meteroloji uyardı! Kar geliyor

Bu gece Trakya'da başlayacak kar yağışının gün içinde iç kesimlere doğru ama etkisini artırarak ilerlemesi bekleniyor.

Meteorolojik tahminlere göre Marmara Bölgesinin büyük bölümünde gece yarısından itibaren yağış kar şeklinde gerçekleşecek.

Edirne - Kırklareli'de başlayacak kar yağışının günün ilerleyen saatlerinde İstanbul'a doğru ilerlemesi ve bu sırada da etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre yarın saat 18.00'e kadar İzmir, Aydın, Muğla ile zamanla Manisa çevrelerinde aralıklarla kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

Vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları isteniyor.

DOĞU'DA KIŞ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 23 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 23, Ağrı'da 22, Kars'ta 21, Ardahan'da 20, Iğdır, Erzincan ve Bayburt'ta 10 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da yine sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Ağrı'da 11, Erzurum'da 9, Bayburt'ta 6, Erzincan'da 3, Ardahan'da 2 olması bekleniyor.

Bölgede kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 80, Ağrı'da 69 ve Iğdır'da 7 olmak üzere toplam 156 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Ulaşımın sağlanamadığı köylerde özellikle hasta nakillerinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son 24 saatte, yolu ulaşıma kapalı olan köylerden bir hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153