banner171

Milletvekillerine Tahsilat Baskını (!)

Partilerin son grup toplantılarının ardında, TBMM'deki çaycılar harekete geçti. Çay ve yemek borcu olan vekillerden alacaklarını tahsil etmek isteyen görevliler bakın ne yaptı?

Milletvekillerine Tahsilat Baskını (!)

Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında milletvekillerinden helallik dilemesi, kapalı toplantıda ise milletvekillerinden çoğunu bu dönem aday göstermeyeceği mesajını vermesi Meclis'in çaycılarını harekete geçirdi.

Meclis çaycıları ile milletvekillerinden alacakları bulunan diğer meclis görevlileri, alacaklarını toplamak için milletvekillerinin kapılarını aşındırmaya başladı.

TAHSİLAT TURU

Meclis'te yemek borcu ve çay borcu olan milletvekillerinin kapısına günde birkaç görevli tahsilat için gidiyor. Sadece AK Parti değil, CHP, MHP ve hatta BDP'li vekillerin büyük bölümünün değişeceği kanaati Meclis'te yaygın.

Dün çaycılar gün boyunca buldukları milletvekillerinden çay paralarını tahsil etmeye çalıştı. Milletvekilleri ne kadar çay içerlerse içsinler her ayın 15'inde çay ocağına standart 40 TL çay parası ödüyor. Değişik zamanlarda milletvekillerine yemek ve ikram hizmeti veren meclis çalışanları da benzer bir çalışma yaptı. Alt görevlilerle alacaklar tahsil edilemeyince devreye yöneticiler girdi.

ODALAR BOŞALDI

Çaycılar ve yemekhane görevlilerinin bu yarışı vekiller arasında esprilere konu oldu. Milletvekilleri, "Bunlar bizden umudu kestiler. Baksana alacak derdine düştüler. Biz yanlış yapıyormuşuz, gündemi gazetelerden takip ediyorduk. Çaycıları takip ederek öğrenebilirdik" yorumu yaptılar. Bu arada AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li birçok vekil yeniden aday adayı olmalarına rağmen Meclis'teki odalarını boşalttı. Milletvekilleri danışmanlarından geriye kalan eşyalarını da kargoyla göndermelerini istedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153