banner171

Osman Gazi Köprüsü'nün 35 Dolarlık Geçiş Ücretinde İndirim Sinyali

Geçtiğimiz günlerde son tabliyesinin yerleştirildiği törenin ardından 35 dolar olarak belirlenen geçiş ücreti nedeniyle gündemde olan Osman Gazi Köprüsü’nde fiyat düzenlemesine gidilebileceği ifade edildi.

Osman Gazi Köprüsü'nün 35 Dolarlık Geçiş Ücretinde İndirim Sinyali

 Geçtiğimiz günlerde son tabliyesinin yerleştirildiği törenin ardından 35 dolar olarak belirlenen geçiş ücreti nedeniyle gündemde olan Osman Gazi Köprüsü’nde fiyat düzenlemesine gidilebileceği ifade edildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son tabliyenin yerleştirildiği törenin ardından, "Zaman ve yakıt maliyeti hesap edilince bu köprü aslında pahalı değil, ayrıca güvenli.  Ama bakalım, ücretlerle ilgili bir alternatif üretilebiliyorsa çalışalım" diyerek ek bir çalışma yapılması talimatını vermişti. 

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından olan Osman Gazi Köprüsü’nün geçiş ücreti nedeniyle başlayan tartışmalar üzerine fiyatlarda düzenleme yapılabileceği iddiası gündeme geldi.
 
1,1 milyar dolara mal olan köprünün 35 dolar + KDV olarak açıklanan geçiş ücretinde haftanın belli günleri yada günün belli saatlerinde indirim yapılması gündemde.

Köprünün son tabliyesinin yerleştirildiği törenin ardından tek gidiş 25, gidiş-dönüş 35 dolar+KDV olarak belirlenen ücrete yönelik eleştiriler üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘alternatif bir çalışma’ yapılmasını istedi.

Yıldırım, ‘’Zaman ve yakıt maliyeti hesap edilince bu köprü aslında pahalı değil, ayrıca güvenli.  Ama bakalım, ücretlerle ilgili bir alternatif üretilebiliyorsa çalışalım’’ diyerek ek bir çalışma yapılması talimatını vermişti. 

Ulaştırma Bakanlığı bürokratları tarafından yapılan çalışmada ilk etapta, ‘Fiyat aynı kalmak kaydı ile, haftanın belirli günleri ya da saatlerinde daha düşük bir ücret uygulanabileceği’ formülü gündeme geldi.
Henüz herhangi bir karar alınmayan konu ile ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi ve Göçay konsorsiyumunun kazandığı ihalenin alt taşeronluğu ise Japon IHI-ITOCHU konsorsiyumu üstlenmişti.

İhalede günlük 75 bin araç geçişi garanti edilmiş, bu sayının altına düşülmesi halinde farkın devlet tarafından işletmeciye ödenmesi maddesi yer almıştı.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2016, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153