banner171

Osman Gazi Körfez Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar?

İZMİT Körfez köprüsü geçiş ücreti ne kadar oldu? Osman Gazi köprüsü adını alan Körfez köprüsü geçiş fiyatı ile gündem oldu. Körfez köprüsünden geçiş ücreti gidiş dönüş mü yoksa tek yön mü alınacak belli oldu. İZMİT Körfez köprüsü geçiş ücreti için çeşitli rakamlar telaffuz ediliyor. Dün haber kanallarında 120 lira araç başına Osman Gazi Köprüsünden geçiş ücreti alınacağı söylenmişti. Bu rakama vatandaş tepki gösterirken bugün herkesin merak ettiği bir diğer nokta aydınlığa kavuştu. Köprüden geçiş ücreti otobanlardaki gibi gidiş dönüş olarak mı alınacak yoksa boğaz köprülerindeki gibi tek yön için mi?

Osman Gazi Körfez Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar?
 Ankara'dan gelen bilgilere göre Körfez Köprüsü geçiş ücreti gidiş dönüş olarak tahsil edilecek. Yani boğaz köprülerindeki tek yönlü geçiş sistemi uygulanmayacak.

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İzmit Körfez Osman Gazi Köprüsü geçiş ücreti gidiş - dönüş ve tek yön olarak ayrı şekilde ücretlendirilecek. Osman Gazi köprüsü olarak ismi açıklanan Körfez geçiş köprüsü dolar bazlı bir fiyat telaffuz ediliyor.

Ulaştırma bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre iki tür ücretlendirme söz konusu. Gidiş - dönüş ücreti ile tek yön geçiş ücreti ayrı ayrı olacak.

1586936_4_1461310079HBNmq

KÖRFEZ KÖPRÜSÜ TEK YÖN GEÇİŞ ÜCRETİ

Körfez köprüsünden tek yön geçiş ücreti 25 dolar artı KDV olarak belirlendi. Bu da 80 Türk lirasına tekabül ediyor.

GİDİŞ DÖNÜŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Gidiş dönüş köprü ücreti ise farklı olaracak. Bu durumda sürücüler 35 dolar artı KDV ödeyecekler. Bu da 110 liraya denk geliyor. Elbette bu rakamlar doların bugünkü rakamına göre çıkıyor. Mayıs sonuna gelindiğinde köprü devreye alınınca tam rakamlar ortaya çıkmış olacak.

1586936_8_1461310079S5vQ4

KÖRFEZ OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK? 

Osman Gazi köprüsünde dün Erdoğan ve Davutoğlu katılımıyla son tabla yerleştirildi. Ancak bu köprünün bittiği anlamına gelmiyor. Henüz yapılacak işler var ve bu işler de Mayıs ayı sonunu bulacak. Haliyle vatandaşların köprüyü kullanımına daha 1 ay var.

1 SAATLİK KÖRFEZ YOLU 6 DAKİKAYA İNECEK

İzmit Körfezini araçla dolaşarak geçmek normal trafikte 1 saat, yoğun trafikte ise 1.5 saati buluyordu. Osman Gazi köprüsü işte bu 1 saatlik yolu 6 dakikaya indiriyor.

1586936_11_1461310079XzAYS

İZMİR - İSTANBUL ARASI 3.5 SAAT

Osman Gazi köprüsü 1 saatlik yolu 6 dakikaya indirdiği gibi İzmir - İstanbul arası mesafeyi de kısaltıyor. Köprünün devamındaki otobanın tamamlanmasıyla birlikte iki kentin arası 3.5 saate düşecek.

12,911 MİLYAR TL HARCANDI

Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 87, Kemalpaşa-İzmir kesiminde ise yüzde 84 olmak üzere projenin tamamında yüzde 67 oranında fiziksel gerçekleşme sağlandı. Toplam 7 bin 918 personel, bin 634 iş makinesinin çalıştığı projede bugüne kadar kamulaştırmalar dahil 12 bin 911 milyar TL harcandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 16:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah Tuti
Abdullah Tuti - 3 yıl Önce

Çok pahalı bir yol tek taraflı geciş alınsın belki geri dönmeyecek neden fazladan para alı nsın

Abdullah Tuti
Abdullah Tuti - 3 yıl Önce

Çok pahalı bir yol tek taraflı geciş alınsın belki geri dönmeyecek neden fazladan para alınsın

Abdullah Tuti
Abdullah Tuti - 3 yıl Önce

Çok pahalı bir yol tek taraflı geciş alınsın belki geri dönmeyecek neden fazladan para alınsın

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153