banner171

Özgecan Aslan, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ölümünün ikinci yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Özgecan Aslan, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı
 Mersin Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2016'te evine gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yüreklerdeki acısı, aradan geçen iki yıla rağmen dinmezken, kadına yönelik şiddetin simgesi olmasıyla Türkiye'nin hafızasına derin izler bıraktı.

Özgecan Aslan, ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı. Kızlarının mezarını ziyaret eden aile, gözyaşı döküp, Özgecan için dua etti. Anne Songül Aslan, "Bu acı ölene kadar bitmez. Özgemin hiçbir suçu yoktu. Çok masumdu o" dedi.

ÖLÜMÜNÜN 2. YILINDA DA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Özgecan Aslan, katledilişinin 2. yıl dönümünde de mezarı başında anıldı. Kızlarının Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Aslan ailesi, dua edip, gözyaşı döktü. Çocukları Beste, Barış Ali ve akrabalarıyla birlikte Özgecan Aslan'ın mezarını ziyaret eden baba Mehmet ve anne Songül Aslan, melek figürlü kabri başında el açıp kızları için dua ettiler. Aslan ailesi ve akrabaları dışında da birçok kişi Özgecan'ın mezarını ziyaret ederek, dualar edip, mezarı üzerine çiçekler bıraktı.

ANNE SONGÜL ASLAN: BU ACI ÖLENE KADAR BİTMEZ

Kızlarının mezarını ziyaret ettikten sonra konuşan Anne Songül Aslan, acılarının çok büyük olduğunu vurgulayarak, "Hiç bitmeyecek, ölene kadar bu acı bitmez. Bütün dünyaya sesleniyorum. Lütfen anne ve babalar, çok iyi eğitimden geçsinler. Böyle bir şiddete kimsenin çocuğu maruz kalmasın. Bu şiddet artık son bulsun. Hiçbir anne ve babanın yüreği yanmasın. Özgemin hiçbir suçu yoktu. Çok masumdu o. Allah kimsenin başına vermesin, çok zor bir acı. 2 yıldır değişen bir şey yok, aynı. Hep ağlıyorum, hep üzülüyorum. Değişen hiçbir şey yok. Ölene kadar da bu acı bitmeyecek bunu biliyorum. Çok zor bir şey" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖZGECAN'I ANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter üzerinden attığı tweette "Tam iki yıl önce vahşi bir cinayet sonucu genç yaşında hayatını kaybeden #ÖzgecanAslan kızımızın acısı yüreğimizde hala çok derin, çok taze. Biricik kızımız Özgecan'ı bu vesileyle rahmetle yad ediyor, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve tüm dünyada son bulmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Aynı zamanda kadına şiddete de dikkat çekerek "Özgecan Aslan cinayeti, kadına yönelik şiddetin durmaksızın mücadele edilmesi gereken bir sorun olduğunu bizlere anlattı. Özgecan ve kaybettiğimiz tüm canların hatırasını yaşatmak, kadına yönelik şiddete her zaman güçlü bir şekilde DUR demekle mümkündür." mesajını yayınladı.

KILIÇDAROĞLU ÖZGECAN'I ANMA MESAJI YAYIMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da Özgecan Aslan'ın ölümünün ikinci yılında anma mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu mesajında, "Özgecan Aslan vahşice katledileli tam 2 yıl oldu. Güzel evladımızı rahmetle anıyor, kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2017, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153