banner171

PKK'lı Duran Kalkan'dan şok 1 Kasım açıklaması

Terör örgütü PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, 1 Kasım seçim sonuçları hakkında şok açıklamalar yaptı.

PKK'lı Duran Kalkan'dan şok 1 Kasım açıklaması
 7 Haziran seçimleri sonrası terör eylemlerini tırmandıran ve 1 Kasım'da HDP'nin gerilemesinin nedeni olarak gösterilen PKK'dan tuhaf açıklama.
PKK'nın HDP'yi engellediği iddiasına tepki gösteren Kalkan, "İspatlamayan namerttir." dedi.

İktidarın terörle baskıyla seçimleri kazandığını iddia eden Kalkan, PKK'nın 7 Haziran seçim sonuçlarını esas aldığını söyledi.
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, 1 Kasım seçimleriyle ilgili değerlendirme yaptı. Med Nuçe TV'ye konuşan Duran Kalkan, Bahçeli ile AK Parti'nin gizlice anlaştığını iddia ederek şunları söyledi:

BAHÇELİ'YE OYUN SUÇLAMASI

"MHP'ye bir operasyon vardı. Devlet Bahçeli'nin politikaları tartışılacak tabi. Bahçeli bu sürecin sorumlularından bir tanesi. AKP'yi kendi çizgisine çekti ama yarı yarıya milletvekilini kabul etti. Türkeş ‘Düşüncelerimiz iktidarda biz hapisteyiz' demişti. Şimdi herhalde Bahçeli de ‘düşüncelerimiz iktidarda biz yarı yarıya milletvekillerimizi kaybettik. Bunlar olur' diyecektir. Bu bir oyun karşılıklı çok net biçimde."
7 Haziran seçimlerinde iktidar partisinin yenildiğini savunan Kalkan, "Burada açıktır ki AKP kaybetmişti, yenilmişti, zorla bunu tersine çevirmek için bu seçimi öngördü. Terörle baskıyla iktidar oldunuz." ifadelerini kullandı.

"GEÇERLİ OLAN 7 HAZİRAN SONUÇLARIDIR"

"7 Haziran'dan sonra müdahale olmuş PKK HDP'yi engellemiş. Bu düşünce yalandır." diyen Kalkan sözlerine şöyle devam etti:
"PKK 7 Haziran sonuçlarını nasıl değerlendirmiş. HDP'yi engellemiş mi teşvik mi etmiş. Engellemiş ifadeleri yalandır. 200 tane HDP il ilçe binasını PKK mi yaktı, binlercesini PKK mi tutukladı. Biraz dürüst olunsun. İspatlasınlar. İspatlamayan namerttir. PKK 7 Haziran seçim sonuçlarını esas alıyor. Bizce hâlâ geçerli olan 7 Haziran sonuçlarıdır. 1 Kasım'ı kimse Türkiye toplumunun gerçek eğilimidir diye yansıtamaz. ne kadar baskı olduğunu da hile olduğunu da görüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153