banner171

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit düşen askerlerin kimlikleri belli oluyor.

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu
 Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan askeri helikopterin Pervari ilçesine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca köyü Hasantepe mevkisinde teknik arıza ve sis nedeniyle düşmesi sonucu Giresunlu Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Gemici ile Gümüşhaneli Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi şehit oldu.
Bir süre önce evlenen Gemici'nin Giresun'un Keşap ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, Yusuf Tüfekçi'nin ise Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi Akçal köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.



Bir şehit acısı da Manisa'nın Turgutlu ilçesine düştü. Oğullarının şehit olduğu haberini vermek üzere Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Tarık Ercan ve Belediye Başkanı Serhat Orhan, şehit askerin Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak'taki baba ocağına geldiler. Çetin ailesine acı haberi verdiler ve acılarını paylaştılar.

Şehit asker Anıl Barış Çetin (31), Turgutlu'nun tanınmış öğretmenlerinden Abdullah Çetin'in oğlu. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit asker Anıl Barış Çetin'in eşi Pınar Çetin, Ankara ODTÜ Koleji'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapıyor.


Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri sevkiyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan astsubay kıdemli çavuş Erkan Yalçın'ın Bartın'ın Ulus ilçesindeki baba ocağında yas var.

Şehit Yalçın'ın Ulus'taki baba evine acı haberi Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran verdi. Haberi alan şehidin babası Ahmet, annesi Zeynep ve evdeki kız kardeşi Feride fenalık geçirdi. Aile bireyleri ambulansla Ulus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Kobra helikopteri üzerlerine çökünce ne yapacaklarını şaşırdılar 

İlçede taksicilik yapan ve şehidin ikiz kardeşi olduğu öğrenilen Ercan Yalçın da haberi almasının ardından hastaneye geldi. Şehidin Gebze'de polis olduğu öğrenilen ağabeyi Ekrem ile Zonguldak'ın Devrek ilçesinde görevli astsubay olan kardeşi Erdal Yalçın'a da telefonla acı haber bildirildi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin evine Türk Bayrağı asıldı.



Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehit haberinin alınmasının ardından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte şehit Jandarma Özel Harekat personeli Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un Çerkezköy Atatürk Caddesi'ndeki evini gitti ve anne Nilüfer ve baba Mustafa Ersoy'a acı haberi verdi. Aile gözyaşlarına boğulurken, şehidin evi ve sokak Türk bayraklarıyla süslendi. 


Siirt'te askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerden birinin Adana’nın Feke ilçesinden Uzman çavuş Erdal Tekin olduğu belirtildi. Feke Kaymakamı Mehmet Balıkçılar ile ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akgün Baydar ve diğer yetkililer ailesine haber vermek için ilçeye bağlı Gürümze köyüne gittikleri ailesine acı haberi verdikleri öğrenildi. Şehidin, 1 kız bir de erkek kardeşi olduğu ve bekar olduğu bildirildi.

AA 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153