banner171

Selahattin Demirtaş: Baraj kaygımız var

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Hatay'da konuştu.

Selahattin Demirtaş: Baraj kaygımız var
 HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, daha önce seçimlere parti olarak girmediklerinden dolayı baraj riski ve kaygısı taşıdıklarını söyledi.
 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Hatay'ın merkez Defne ilçesi Uğur Mumcu Alanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin her köşesinde, şehrinde coşkuyla 7 Haziran seçimlerine ve büyük değişime hazırlandıklarını söyledi.

Demirtaş, hükümetin dış politikasını eleştirerek, parti olarak güçlerinin yetmesi, halkın desteğiyle parlamentoda güçlü şekilde yer almaları durumunda, ilk yapacakları işin Suriye'de ateşkes ilan edilmesini sağlamak olacağını kaydetti.

Suriye'de savaşın son bulması için herkesi bir masa etrafında buluşturacaklarının altını çizen Demirtaş, 'Suriye'nin iç barışı için çalışmak, öncelikli amacımız olacak" dedi.

Demirtaş, daha fazla makam ve mevki kazanmak için uğraşmadıklarını, halk mücadelesini parlamentoda daha güçlü kılabilmenin hesabını yaptıklarını belirtti.

"Biz gönlümüzü, yüreğimizi halklarımıza açtık" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Adaylarımızla seçim beyanname programımızla Türkiye'de ezilen halkların partisi olarak huzurlarınıza çıktık. Elbette ki daha önce parti olarak seçime girmediğimiz için bir baraj riskimiz, baraj kaygımız var."

Demirtaş, 7 Haziran akşamı Türkiye'de yeni bir umudun yeşereceğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 00:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153