banner171

Soma'daki maden faciasında ikiz kardeş hayatını kaybetti

Soma Maden İşletmelerinde çalışan tek yumurta ikizleri İsmail ve Süleyman Çata, maden faciasında hayatlarını kaybetti.

Soma'daki maden faciasında ikiz kardeş hayatını kaybetti
Tek yumurta ikizleri İsmail ve Süleyman Çata kardeşler Soma'daki madende aynı vardiyada çalışıyorlardı ve beraber geldikleri dünyadan beraber ayrıldılar. 

ASKERLİKLERİNİ BİLE BERABER YAPMIŞLAR

Soma’nın Bayat Köyü’nden İsmail ve Süleyman Çata kardeşler 1982 yılında dünyaya geldiler.  Aynı gün askere gittiler. Birinin askerliği Kütahya’ya, diğerininki Balıkesir’e düştü. İkisi de evine yakın bir yerde askerlik yapsa da babalarının gönlü ayrılmalarına el vermedi ve bir dilekçe ile aynı yerde askerlik yapmalarını sağladı.

AYNI ANDA EVLENMİŞLER

11 yıl önce aynı gün aynı maden şirketinde çalışmaya başladılar. 4 yıl önce aynı düğünle evlendiler. Süleyman, Murside ile evliydi. Bir oğulları vardı. İsmail ise Fatma ile evlendi o gün. Tıpkı kendisi ve kardeşi gibi Sude ve Buse isimli tek yumurta ikizi olan kızları vardı.

AYNI ANDA DOĞUP AYNI ANDA HAYATA VEDA ETTİLER

Aynı vardiyada çalışıyorlardı ve aynı anda göçük altında kaldılar, yan yana hayatlarını kaybettiler. Babaları Ahmet Çata, Kırkağaç ilçesindeki soğuk hava deposunda teşhis ettiği oğullarını son yolculuğuna uğurlamak için teslim aldı ve köylerine doğru yola çıktı.ensonhaber

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153