banner171

Tirebolu Kuzgun Derneği Bir Yılı Değerlendirdi

İstanbul’da Kurulu bulunan Tirebolu Kuzgun Köyü Derneği Başkanı Ayhan İnal, geçen bir yılı değerlendirerek “önemli işlere imza attık” dedi.

Tirebolu Kuzgun Derneği Bir Yılı Değerlendirdi

Geçtiğimiz yıl bugünlerde yapılan genel kurul ile başkanlığa getirilen Ayhan İnal dernek lokalinde yönetim kurulu üyeleri ile yapılan kahvaltılı toplantıda “22 yılını bitiren derneğimiz ben ve arkadaşlarımı geçen yıl bu günlerde göreve getirdi. Bizler de bu bir yılı elimizden geldiğince değerlendirmeye çalıştık. Takdir üyelerimizin ve sizlerindir” dedi.

Dernek başkanı Ayhan İnal “Göreve gelir gelmez Kemerburgaz Kurt Kemeri Mevkiinde yapılacak gelenekselleşen pikniğimizin hazırlıklarına başladık. 15 Haziran Pazar günü yaptığımız pikniğimize muhteşem bir katılım oldu. Eski yeni başkanlarımız ve yöneticilerimizin iştirak ettiği piknikte hemşerilerimiz güzel bir gün geçirdiler.
Derneğimiz her yıl Taksim’de yapılan Giresun Yürüyüşüne ve Feshane’de yapılan Giresun Günlerine aktif katılım yaparak, Giresun ve Giresunlunun tanınması için çalışmaktadır.
Ramazan ayının yaz ortasına denk gelmesi münasebetiyle köyümüzde düzenlediğimiz iftar programına Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran, Ak Parti Tirebolu İlçe Başkanı Enver Yiğit, Tirebolu Müftüsü Bedir Aydın, Tirebolu Garnizon Komutanı Mehmet Bayram, Tirebolu Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Tirebolu Askerlik Şube Başkanı Hakan Baştürk, İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Hıdır ve Halil Aydın, çok sayıda köy muhtarı, misafirler ve hemşerilerimiz katıldı.
Aldığımız bir kararla üyelerimizden daha hızlı ve güvenli bir tahsilât sistemine geçtik. Mobil aidat sisteminde üyelerimizin %20 kadarının aidatlarını almaya başladık. Bu da bizim hareket kabiliyetimizi artırdı.
Daha önceden beri devam eden ölüm yardımlarımızı devam ettirdik. Cenazesi olan üyelerimizin derdine deva olmak değil ama en azından hafifletmek için belli miktarda cenaze yardımı yaptık.
Dört yıllık üniversite eğitimi alan öğrencilerimize uzun süredir hedeflediğimiz burs yardımını 2014-2015 öğretim yılında başlattık. 10 öğrenci olarak başlattığımız yardımı gelen istekler üzerine 15 kişiye çıkarttık. Bunun için burs yardımı yapan hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Ak Parti İlçe Başkanı hemşerimiz Şahin Pirdal’a ilçemizde bir STK apartmanı kurulmasını ve bir oda da bizim derneğimize tahsis edilmesi isteğimizi ilettik.
Gençlerimiz ile geçmişimiz arasındaki bağı kopartmamak amacıyla derneğimiz lokalinde halk oyunları kursu başlattık. Gençler ve çocuklar kategorisinde düşündüğümüz bu faaliyeti ilk olarak gençlerle başlatmış olduk. İnşallah çocuklar kategorisini de başlatacağız.
Derneğimiz 400’ü aşkın erkek ve aile reisi üyesiyle bölgemizin en önemli hemşeri derneklerinden biri olarak resmi kurumlarımız nezdinde önemli bir yere gelmiştir.
Bugün çağrımıza uyarak toplantımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Kusur ve hatalarımızın affını sizlerden istirham ediyoruz. 10 Mayıs Pazar günü Kemerburgaz Kurt Kemeri Mevkiinde yapacağımız pikniğimize tüm hemşerilerimizi ve dostlarımızı davet ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153