banner171

Tur otobüsü devrildi: 23 ölü, 11 yaralı

Marmaris Karayolu'nun Sakar mevkisinde bir tur otobüsü devrildi. Kazada 23 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. İlk bilgilere göre kaza nedeninin fren patlaması olduğu üzerinde duruluyor.

Tur otobüsü devrildi: 23 ölü, 11 yaralı
 Muğla'da yolcu minibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. 
 
Edinilen bilgiye göre, günü birlik gezi için İzmir’den Marmaris’e gitmekte olan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 03 FR 247 plakalı yolcu midibüsü, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Kazada minibüste bulunan yolculardan 23'ü öldü, 11'i yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin Anneler Günü gezisi için İzmir’den yola çıktıkları öğrenildi. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.
 

Ölenlerin hepsi aynı mahalleden
 
Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu 23 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. 
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre,  henüz sürücüsünün kimliği  belirlenemeyen 03 FR 247 plakalı midibüs, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi  mevkisinde uçuruma yuvarlandı. Kazada 23 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi  yaralandı.
 
Kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.  Yaralılar ambulanslarla Marmaris Devlet, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma  Hastanesine gönderildi.
 
Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan  grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola  çıktıkları öğrenildi.
 
Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Emniyet Müdürü  Hakan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı  Yavuz Özfidan da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.
 
Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazada  hayatını kaybedenlerin sayısının 23'ye yükseldiğini, 11 kişinin de yaralandığını  bildirdi. Çiçek, kazada araç içinde bulunan kişilerin yerli turistler olduğunu  kaydetti.
 
Öte yandan, kazanın olduğu bölgede yol çift şeritli olarak trafiğe  kapatıldı. Bölge, vatandaşların izdiham yaratması nedeniyle 1 kilometrelik  güvenlik şeridine alındı.
 
KAZA NASIL MEYDANA GELDİ?
 
Kazanın nasıl gerçekleştiği konusunda henüz bir netlik yokken, otobüsün uçuruma yuvarlandıktan sonra 30 metre aşağıdaki alt yolda ilerleyen başka araçların üzerine düştüğü ifade edildi. Otobüsün olay yerinden kaldırılması sonucu acı bir detay daha ortaya çıktı. Otobüsün altından 3 ceset daha çıkarıldı.
 
Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin ise farklı iddialar var. Bu iddialardan biri şöyle: Freni patlayan midibüsün, keskin virajda kontrolünü kaybetti.
 
Diğeri ise, Rampa aşağı olan yolda şoför aşırı hızdan kontrolünü kaybetti ve araç çift yönlü yolun ortasındaki beton bariyerleri devirerek uçuruma yuvarlandı. Yuvarlanan araç yamaçtaki alt yolda durabildi. Hayatını kaybeden yolcuların bir kısmının cenazeleri üst yolda, diğerlerinin ise alt yolda bulundu.
 
 
ANNELER GÜNÜ GEZİSİYDİ
 
Öte yandan kazanın, Anneler Günü nedeniyle düzenlenen günübirlik gezi sırasında meydana geldiği, katılanların İzmir'in Buca İlçesi'nin Yaylacık Mahallesi'nden 2 midibüsle yola çıktıkları öğrenildi. Daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahalleden bugün saat 07.30'da yola çıkanların kendi aralarında araç kiralayarak günübirlik tatile çıktıkları, kazadan bir saat önce de mola verdikleri belirtildi.
 

 
BUCA'DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ
 
Muğla-Marmaris karayolunda kontrolden çıkarak alt yola düşen midibüsün hareket ettiği İzmir'in Buca İlçesi Yaylacık Mahallesi'ndeki, Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği önünde hareketlilik yaşanıyor.
 
Kazada kimlerin öldüğünü öğrenmek için dernek binasına gelen kazazedelerin yakınları, büyük üzüntü yaşıyor. Buca Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masasında da ailelere kazayla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Kaymakamlıktaki kriz masasında Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve ilgili birimlerin temsilcileri bulunuyor.
 
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Yaylacık'taki derneğe giderek burada toplanan vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti. Vali Ayyıldız, Dernek Başkanı Ali Kara'dan, kendilerine bilgi almaya gelen vatandaşları Kaymakamlıktaki kriz masasına yönlendirmelerini istedi. Muğla Valisi ile görüştüğünü, gerekli işlemler için her türlü organizasyonu birlikte yapacaklarını belirten Vali Ayyıldız, "Her türlü hazırlığı yapıyoruz. İhtiyaçlarınızı bize bildirin. Her türlü bilgiyi de biz vereceğiz" dedi.
 
Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina da Yaylacık Mahallesi'nde daha önce de turlar düzenleyen bir kadının girişimiyle bir araya gelenlerin, 2 midibüsle sabah yola çıktığını söyledi. Piriştina, "Vatandaşlar endişe içinde yakınlarından haber almaya çalışıyor. Bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Midibüste kimlerin bulunduğunu öğrenme çabası içindeyiz. Başımız sağ olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153