banner171

Ukrayna'nın tanklarını Türkiye yenileyecek

Ukrayna'nın tanklarını Türkiye yenileyecek

Ukrayna'nın tanklarını Türkiye yenileyecek
 Ukrayna'nın en büyük savunma sanayi şirketi Ukroboronprom, tanklarının modernizasyonu için Türkiye'nin Aselsan şirketiyle görüşmelere başladı.
Rusya'nın Kırım'ı ilhak sürecinde Kiev Yönetimi'nin yanında olan Türkiye, Ukrayna ile askeri alanda işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

ASELSAN İLE UKROBORONPROM İŞBİRLİĞİ

Türkiye'nin savunma sanayi alanında en önemli üreticilerinden olan Aselsan ile Ukrayna'nın askeri araç üreticisi Ukroboronprom şirketi, zırhlı araçların modernleştirilmesi konusunda masaya oturdu. Ukroboronprom şirketinden önceki gün yapılan açıklamaya göre firmaya bağlı başkent Kiev'deki Zırhlı Tank Fabrikası'nın Aselsan ile yapılan görüşmede elektro optik sistemlerinin kullanılması olanağı için işbirliğine yakın olduğu açıklandı.

ANLAŞMADA ÖNCELİK TANKLAR

Yapılan açıklamada Ukrayna'nın resmi haber ajansı Interfaks ajansının verdiği bilgilere göre Ukroboronprom'un yapılacak anlaşmanın öncelikle tanklara yönelik gerçekleşeceğini, ardından top ve personel taşıyıcılara yönelik çalışma yapılabileceğini duyurdu.

ÇALIŞAN SAYISI 60 BİNİN ÜSTÜNDE

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından kendi savunma sanayisine yönelik çalışma yapmak için kurulan Ukroboronprom, geçen yılı 6.9 milyar dolarlık ciro ile kapattı. Askeri araç ve ekipman üreten şirketin çalışan sayısı ise 60 binin üzerinde.

KİEV BASINI PUTİN'E RÖVANŞ OLARAK ALGILADI

Haberi yayınlayan Kiev basını, Ukrayna-Türkiye arasındaki bu işbirliğinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekonomik ambargoya başlamasına rövanş olarak algılandı. Rus uçağının Türk Hava Sahası'nı ihlal etmesinin ardından düşürülmesiyle başlayan siyasi gerginlikle birlikte Kremlin, Türk şirket ve ürünlerine karşı sert önlemleri uygulamaya başlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153