banner171

Vecdi Gönül AKP'nin Oy Oranını Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül 12 Haziran seçimlerinin sonucunu tahmin etti. İşte Gönül'ün oy oranı tahmini...

Vecdi Gönül AKP'nin Oy Oranını Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Anketler bizi galip gösteriyor. Anketlerden daha fazla itimat ettiğim, muhalefetin vaatleridir. Galip çıkacak olmasak, kesin olmasa muhalefet bu kadar rahat vaat edemez. Demek ki bu seçimin galibi biziz'' dedi.

Bakan Gönül, partisinin Antalya milletvekili adaylarıyla birlikte Elmalı ilçesinde sürdürdüğü seçim çalışması kapsamında Akçay beldesinde partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı.

Açılış töreninde partililere ve ilçe halkına seslenen Bakan Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde partisinin yaptığı hizmetleri sıralayarak, ''İnşallah bu seçimde de milletimiz bize destek verir ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yine Başbakanlığında hizmetlerimize devam ederiz. Zaten Başbakanımız da 'Son dönemim' diyor, haberiniz olsun'' dedi.

Bakan Gönül, vatandaşlardan CHP'nin bedelli askerlikle ilgili vaatlerine itibar etmemelerini de istedi. Seçim ofisinin açılışını yaptıktan sonra Elmalı ilçe merkezinde partisinin ilçe teşkilatınca düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Gönül, 1999'da politikaya girdiğini, o dönem koalisyon hükümeti işbaşındayken kendisinin de TBMM Başkanvekilliği yaptığını hatırlattı. Bakan Gönül, şunları söyledi:

''TBMM Başkanvekilliği dönemimde Meclis'e baktığınızda bu partiler bir muhabbet, bir muhabbet... 'Madem aranızda bu kadar muhabbet vardı, benim gençlik yıllarım siz birbirinizi öldürmeyesiniz diye geçti. Emniyet Genel Müdürü iken gecelerim uykusuz geçmişti' diyordum. Kendileri de 'Görülmemiş uzlaşı' diyorlardı. Bu uzlaşı ancak 3 yıl devam etti. Üç parti toplam yüzde 52 oyla iktidara gelmişti, 3 Kasım seçimlerinde toplam oyları yüzde 11'di. Halkın iradesi serbest, ipotek altında değil. AK Parti'nin kuruluşu böyle bir iktidar zafiyeti sırasında oldu. Devam eden süreçte de neredeyse iki kişiden biri AK Parti'ye oy verdi.''

Milli Savunma Bakanlığındaki çalışmalarına değinen ve Türkiye'nin insansız hava araçlarını kullanır hale geldiğini anlatan Gönül, küçük uçaklardan 168'inin Güneydoğu'da terörle mücadelede kullanıldığını söyledi.
 


''REHAVETE KAPILMAK YOK''

İnsansız uçaklardan orta boy olanların 8 saat, büyük boyların ise 24 saat havada kalabildiğini ve 300 kilometrelik alanda kımıldayan her şeyi kontrol edebildiğini vurgulayan Gönül, partililere şöyle seslendi:

''Büyükler en zor olanları ve şu anda deneme aşamasında. Uçuşa hazırlar. Önümüzdeki ay bunları uçuracağız. Yerli malı taarruz helikopterlerini de uçuracağız. Türkiye'de yapılan F-16'ları uçuracağız. Bunların hepsi istikrarlı bir iktidarın yaptığı şeyler. Hiç fazla para sarf etmedik. Dışarıdan getirilmesinin önünü kestik. Kendi mühendisimize güvendik ve muvaffak olduk. AK Parti göreve gelmeden önce Milli Savunma Bakanlığının bütçesi en yüksek bütçeydi. Şimdi 6'ncı bütçedir. En yükseği Milli Eğitim Bakanlığınındır. Bizim bütçemiz 16 katrilyon civarında. Tasarruf edersek ve millete güvenirsek bu milletin yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Artık Amerika ve İsrail ile yarışıyoruz. Anketler bizi galip gösteriyor. Anketlerden daha fazla itimat ettiğim, muhalefetin vaatleridir. Galip çıkacak olmasak, kesin olmasa muhalefet bu kadar rahat vaat edemez. Demek ki bu seçimin galibi biziz. Siz bizim arkamızda olmazsanız, bu seçimin galibi olamayız. Rehavete kapılmak yok.''

Toplantıda milletvekili adayları partililere tanıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153