banner171

Yiğit Bulut: Normal bir nöbet değişimi!.

Başkentteki siyasi gelişmelerin ekonomiye de yansımaları oluyor. Ve o yansımalar hep merak ediliyor. Bu konuyla ilgili en yetkin isimlerden biri Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut A Haber’de soruları yanıtladı..

Yiğit Bulut: Normal bir nöbet değişimi!.
 "Bundan sonraki süreçte neler olacak Ankara'daki siyasi gelişmelerin ekonomi cephesinde ne gibi etkileri olacak?" Sorusuna yanıt veren Bulut şöyle konuştu:
Dün akşamdan beri özellikle piyasalar kapalıyken yurtdışı piyasalarında ve FX piyasalarında çok düşük meblağlarla kurda bir spekülasyon yapılamaya çalışıldığını net olarak izledik. Ama bu sabah itibariyle o spekülasyonun da artık başarılı olmadığını ve çözülmenin başladığını görebiliyoruz.

Şu an itibariyle çok net olarak şunu söylemek lazım. Var olan piyasa dengesini ki bu piyasa dengesi birkaç günüdür yurtdışından kaynaklı olarak da bir olumsuzluk söz konusuydu. Bu dengeyi bozabilecek var olan piyasa dengesini kökünden değiştirebilecek herhangi bir siyasi gelişme yok!

Bu siyasi gelişmelerle spekülasyon yapanlara, normal bir şekilde işleyen kongre sürecini normal bir şekilde işleyen nöbet değişimine Türkiye alışık olmadığı için, her zaman hükümetlerin ömrü 18 ay, 1 buçuk yıl olduğu için kavgasız dövüşsüz bunların yapılması konusunda çok eskiye dayalı bir kültürümüz olmadığı için bunu bir spekülasyona çevirmeye çalışanlar var. Yurtiçinden ve yurtdışından bunu bir erken seçime gidebileceğini söyleyenler piyasalarda spekülasyon yapıyorlar. Dolayısıyla spekülatif haberle yorumlarla manipülasyonlara lütfen itibar edilmesin.

Net olarak şunu söylemek gerekiyor ki 2 gün önce 3 gün önce 1 hafta önce piyasa denklemi neyse şu anda bu denklemi değiştirebilecek herhangi bir olumsuz gelişme yoktur. Bu tip durumlara itibar edilmesin nöbet değişimidir. Doğaldır. Türkiye hedefine doğru yürümektedir.

.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153