banner171

Yunanistan bugün IMF'ye ödeme yapamazsa...

Yunanistan'ın IMF'ye 1,5 milyar euroluk ödemesi için bugün son gün.

Yunanistan bugün IMF'ye ödeme yapamazsa...
 Yunanistan'a borçları ödemesi için verilen son tarih bugün TSİ akşam 20.00'de dolacak. Atina hükümeti, 1,5 milyon euroluk IMF ödemesini yapmayacağını açıkladı. Yunanistan'ın, 1,6 milyar euro değerindeki ödemesini yapmaması durumunda IMF, sürenin dolmasından iki saat sonra ödemenin yapılmadığını resmen ilan edecek.
ÖDEME YAPILMAZSA NE OLACAK?

Yunanistan'ın ödeme yapmaması takdirde Euro'dan atılması öngörülüyor. Çipras ise dün akşam saatleirnde katıldığı Devlet Televizyonu canlı yayınında "Yunanistan'ın eurodan atmanın bedeli çok ağır olur" dedi.

YUNANİSTAN'IN UMUDU: REFERANDUM

Çipras Pazar günü yapılacak referandumdan hayır çıkmasının kreditörler ile müzakerede ellerini güçlendireceğini bildirdi.

Çipras "Referandum bize güçlü bir müzakere pozisyonu verecek. Kreditörler Yunanistan'ın eurodan çıkmasını istemiyor. Yunan bankaları program uzatılmadığı için kapatıldı. Yunan hükümeti anlaşmaya varmak için her şeyi yaptı" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN AVRUP'YI TEHDİT ETMİŞTİ

SYRIZA'nın koalisyon ortağı milliyetçi Bağımsız Yunanlar (ANEL) lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, kreditörlerin Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı savunmasız bırakmak istediğini iddia etmiş, yalnız bırakılmanın ve euro'dan atılmanın beledi olarak "Avrupa Birliği eğer bize borç vermezse, IŞİD'ciler dahil herkese Şengen vizesi vereceğiz" demişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153