banner171

Yunanistan'da 'ırkçılar' meclise girmeye hazırlanıyor

Ekonomik kriz merkez partileri vururken, ırkçı partiye yaradı.

Yunanistan'da 'ırkçılar' meclise girmeye hazırlanıyor
 Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, yabancılara yönelik ırkçı saldırılar her geçen gün artarken, yapılan bir kamu araştırması aşırı sağ "Altın Şafak" hareketinin oylarını arttırdığı ve ülkede şu anda seçim yapılması halinde yüzde 3'lük barajı aşarak parlamentoya girmeye hak kazanacak 10 parti arasında yer aldığını ortaya koydu.


Atina'da yayımlanan haftalık Pondiki dergisinin Pulse gallup şirketine yaptırdığı araştırma sonuçlarına göre, yüzde 27'lik oy oranı ile Yeni DemokrasiPartisi'nin (ND) birinci sırada bulunduğu oy dağılımında, büyük oy kaybına uğrayan PASOK yüzde 13,5 ile ikinci, Yunanistan Komünist Parti'si KKE yüzde 12,5'lik oy oranı ile üçüncü olarak sıralandı. Tek başına iktidar olmak için hiçbir partinin yeterli oya sahip olmadığı belirlenen araştırmada Altın Şafak hareketinin oy oranı ise yüzde 3 olarak kaydedildi.

IRKÇI ŞİDDET ARTIYOR 
Bu arada, Yunan medyasında çıkan haberlerde, başkent Atina'da yabancı göçmenlere karşı ırkçı saldırı olaylarında artış gözlendiğine dikkat çekilirken, Atina'da, aşırı sağcı grupların banliyö trenlerinde göçmenlere toplu saldırılarda bulunduğu bildirildi.

Atina Banliyö Trenleri (HSAP) çalışanları tarafından yapılan bir açıklamada, son günlerde 20'şer kişilik gruplar halinde banliyö trenlerine binen yüzleri maskeli kişilerin ırkçı sloganlar atarak sopalarla göçmenlere saldırdığı belirtildi.

Banliyö treninde en son Cumartesi günü göçmenlere karşı toplu saldırı yapıldığı belirtilen açıklamada, HSAP çalışanlarının, "göçmenlerin canlarına kast eden sebepsiz yere yapılan bu çeşit canice saldırıları kınadığı" belirtilerek, "her türlü şiddet, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı olduğu" kaydedildi.

YENİ KARDAK KRİZİ
Atina'da, Pazar günü de, 1996 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan "Kardak Krizi"ni anma bahanesiyle gösteri düzenleyen aşırı sağ gruplar göçmenlere saldırmıştı.

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Vasilisis Sofias caddesinde, Türkiye Büyükelçiliği yakınındaki "Kardak anıtı" önünde toplanan aşırı sağ "Altın Şafak" örgütü üyeleri, Parlamentoya kadar yürümeleri polis tarafından engellenince ellerinde Nazi bayraklarıyla gruplar halinde Omonia meydanına giderek metro istasyonunda yabancı göçmenlere saldırmıştı. Polisin müdahale ettiği olaylarda iki göçmen yaralanırken, 42 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153