banner171

Aziz Babuşcu Kongre Sonrası Konuştu

TT Arena'da yapılan İstanbul Kongeresi'nde tekrar AK Parti il başkanı seçilen Aziz Babuşcu yeni dönemle ilgili önemli bilgiler paylaştı...

Aziz Babuşcu Kongre Sonrası Konuştu
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yeniden seçilen Aziz Babuşcu, 27 Mayıs'ın AK Parti İstanbul teşkilatı için bir start olduğunu belirterek, ''Bu starttan sonra ayrıntılı bir plan çalışmasıyla 2014 hedeflerine doğru yürüyeceğiz'' dedi. 



Türk Telekom Arena'da dün gerçekleştirilen AK Parti İl Kongresi'ni ve yerel seçim hedeflerini AA muhabirine değerlendiren Babuşcu, kongrede 100 bin kişi hedefini yakaladıklarını belirterek, 100 bin kişilik sayıyı afaki bir rakam olarak değil, her ismi planlanmış bir rakam olarak ifade ettiklerini dile getirdi.



İl başkanlığının kurumsal
 temsili ve organizasyon kabiliyeti açısından dünkü kongrenin önemli olduğunu belirten Babuşcu, teşkilatın, bundan önce yaptığı pek çok organizasyondaki başarılarına bir yenisini eklediğini, Türk Telekom Arena'da muhteşem bir organizasyon ortaya koyduğunu söyledi. 



Ulaşım yönünden sorun yaşanmaması için bütün otobüslerin ilçelerdeki çıkış, varış ve parksaatlerini planladıklarını anlatan Babuşcu, ''Ulaşım aksı itibarıyla Mahmutbey'den veköprüden itibaren otobüs yığılması oldu. Şehir içi ulaşımda zaman zaman yaşanan aksaklıklar otobüslerin varış sürelerini 
farklılaştırdı. Bunun bize tek olumsuz yansıması; pek çok misafirimizin yollarda otobüslerde beklemek ve geri dönmek zorunda kalmış olması'' dedi. 



Kongrenin Türk Telekom Arena'da yapılmasının bazı kişilerce ''Bu bir rövanş mı?'' şeklinde yorumlandığını dile getiren Babuşcu, ''Rövanş değil. Böyle bir yaklaşım AK Parti'yi tanımamaktır. AK Parti, hiç bir konuda hiç bir zaman rövanşist bir anlayışın sahibi olmadı, böyle bir siyaset
 tarzı olmadı. Bu teşkilat, 'parti hiyerarşisi' disiplinini de son derece başarılı bir şekilde uygular. Onu da göstermiş olmak bizi mutlu etti'' dedi. 



Yönetim yüzde 55 yenilendi



Aziz Babuşcu, ilçe kongrelerinde İstanbul teşkilatlarının yenilenmesini ilkesel bir kural olarak koyduğunu ve kongrelerin yeni insanların siyasete katılabilmesi için bir zemin olması gerektiğini ifade ettiğini belirterek, ''İstanbul'da ilçeleri yüzde 48,5 nispetinde yeniledik. Yeni arkadaşlar siyasete katıldı. Bunu yapan bir il teşkilatının kendi listesinde de asgariden bu kadar bir yenilemeyi yapması beklenirdi. Öyle de oldu. Listemizde yüzde 55'in üzerinde bir yenilenme var. 50 kişilik yönetimden 16 bayan arkadaşımızla beraber çalışacağız. Verimli, temsil kabiliyeti olan ve benimle yol arkadaşlığı yapabilme vasfı gösterebilen her arkadaşımla yol yürürüm ve çalışırım. Bu kadro da bizim 2014 Cumhurbaşkanlığı ve 2015 hedeflerini yakalayacak bir kadro. Bu seçimleri bu kadro yapacak, onun için önemsiyoruz'' diye konuştu. 



''Bir dava adamı, bir adanmışlık esasında, ideal peşinde ve hasbi olarak yol arkadaşlığı yapabilmesi''nin önemine işaret eden Babuşcu, bu performansıyla öne çıkanlarla daha sıkı saf tutacaklarını söyledi. 



''Bizde ortak akıl üretme gayreti var''



AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu, kongreye tek aday olarak girmesini şöyle değerlendirdi: 



''Sonuç itibarıyla AK Parti İstanbul İl Başkanı olarak zaten görevimin başındaydım. Arkadaşlarımla, teşkilat ile gerek motivasyon, gerek uyum, gerekse ortak akıl üretebilme gayreti bu sonucu ortaya çıkarmış olabilir. Çünkü biz ilçe kongrelerimizde de son derece istişareyi esas alan ve çok geniş bir zeminde bunu yapmak isteyen bir çalışma yürütüyoruz. Herkesi dinlemeyi ve anlamayı esas alan bir istişare zemini bu. O zeminden çıkan bütün fikirleri samimiyet bir potasına döküyoruz, ortak akılla yoğuruyoruz ve oradan bir ürün çıkartıyoruz. O ürün herkesin sahiplendiği bir sonuç oluyor, herkesin sonucu oluyor, herkes o paydaşlıkta buluşabiliyor. Bizde hizip, grup, tek adam gibi bir şey yok. Ortak akıl üretme gayreti var. İstanbul teşkilatı, karar süreçlerinde böyle bir aklı üretiyor ve Aziz Babuşcu ile devam ediyorsa, devam ediyordur. Ama bütün bu ortak aklı üretme gayretleri içinde 'Hayır. Ben de şunun daha doğru olduğunu düşünüyorum' diyen bir çalışma oldu ise, ki geçtiğimiz kongrede olmuştu, iki de olabilirdi liste. Ama böyle bir şey siyasi dinamikler ve siyasi konjonktür içerisinde kendini çok anlamlı bulmadı demek ki biz görevimize devam ediyoruz.'' 



''CHP'nin temel problemi...''



Millet için siyaset yaptıklarını belirten Babuşcu, milletten başka bir meşruiyet kaynağı aramadıklarını ve milletten başkasına da boyun eğmediklerini vurguladı. Bunların kendilerini ortak bir ideal etrafında buluşturan, kucaklaştıran ve dayanışmayı zirveye çıkartan ilkeler olduğunu kaydeden Babuşcu, ''CHP'nin temel problemi, kendi içindeki uhuvveti, dayanışmayı, samimiyeti başaramamış olmasıdır. Bir kitleyi, bir ideal etrafında bir hedefe kilitler ve oraya doğru yönlendirebilirsiniz ama onu oraya yürütecek heyecanı, motivasyonu, dayanışmayı bir idealle, ortak bir paydaşlıkla sağlayabilirsiniz. Biz bunu sağlayabiliyoruz. Bu teşkilatın en temel vasfı bu ve bu vasıf etrafında İstanbul teşkilatı bugüne kadar çok büyük başarılara imza attı'' şeklinde konuştu.



2014 yerel seçim stratejileri



Yerel seçimlerde bazı ilçelerde stratejik hata yaptıklarını anladıklarını, düşündüklerini ve değerlendirdiklerini belirten Babuşcu, şöyle devam etti: 



''Bu stratejik hataları yapmamalıydık. Teşkilatımızın ilçe dinamikleri itibarıyla stratejik hataları vardı. Bizim o hataları vaktinde doğru bir şekilde okuyamamak gibi bir eksikliğimiz vardı. Bunları gördük. İlçelerde seçmen profilleri üzerine çok daha ayrıntılı çalışmalar yapabilirdik ve sahayı çok daha doğru okuyabilirdik. Bu değerlendirmeleri ve öz eleştirilerimizi yaptık. Buradan çıkardığımız sonuçlar var. Bu sonuçlardan hareketle 2014 yerel seçimlerinde mevcut 26 belediyeyle beraber, bizde olduğu halde stratejik hatalar ya da yerel dinamiklerden kaynaklı kaybettiğimiz belediyeler tekrar AK Partili belediyelerin hizmet anlayışıyla buluşturulmalı. Bizim hedeflerimizden biri budur. Bugüne kadar hiç AK Partili olmayan bazı ilçelerimiz var. Stratejik olarak belirlediğimiz bazı ilçeleri AK Partili belediye anlayışı ve hizmetiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Bazı ilçelerimiz yine orayı AK Partili bir belediyeyle buluşturma hedefi yanında stratejik, daha ayrıntılı çalışmalar yapmamız gerektiğini, seçmenle daha farklı iletişim kanalları oluşturmamız gerektiğini düşünüyoruz. Zaten kongremiz sonrasında ilk yapacağımız şey 2014 stratejisini yazmak, buna dayalı eylem planını ortaya koymak ve o plan doğrultusunda ilçelerimizi performans ölçütleriyle değerlendirebileceğimiz bir kriterler silsilesi içinde çalışmaya başlamak. Bizim için olmazsa olmaz, her seçimin hemen ertesi, yeni bir seçime hazırlık ve yoğunlaşma dönemidir. Bizim için 27 Mayıs bir starttır. Bu starttan sonra ayrıntılı bir plan çalışmasıyla 2014 hedeflerine doğru yürüyeceğiz.''



''Kadir Bey olacaksa Kadir Bey, bir başkasıysa bir başkası''



Babuşcu, ''2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeni bir aday düşünülüyor mu?'' sorusunu şöyle cevapladı: 



''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da başta ulaşım projeleri olmak üzere pek çok çalışmayı sürdürüyor. Bizim Büyükşehir Belediyesi'nde de hedefimiz, 2014 geldiğinde aday Kadir Bey olacaksa Kadir Bey, bir başkasıysa bir başkası. Fark etmez bizim için. Partimizin karar süreçlerinden hangi profil ortaya çıkarsa, biz onun arkasında kilitlenir ve hedefe doğru yürürüz. O yönü bizim şu anda gündemimizde yok. Bizim gündemimizde olan 2014'e AK Parti'yi büyükşehir projeleri anlamında zirve bir noktaya taşıyarak hazır hale getirmek. Teşkilatlar olarak bizim görevimiz ise yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi en yaygın ve etkin şekilde İstanbullular'a tanıtarak hazır olmak. Hazırlıklar o anlamda başladı ve devam ediyor.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153