banner171

Fatih ve Haliç Köprüleri bakıma giriyor

Bakıma girecek olan Fatih ve Haliç Köprüleri ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Topbaş, vatandaşlardan mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve trafiğe giriş saatlerine dikkat etmelerini istedi.

Fatih ve Haliç Köprüleri bakıma giriyor

BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından organize edilen “Rio +20 Belediye Başkanları Zirvesi” ve “BM Sürdürülebilir Konferansı’na katılmak üzere Brezilya’ya giden Başkan Kadir Topbaş, hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fatih ve Haliç Köprülerinin bakıma alınmasının mecburi bir durum olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, bu tür ana arterlerin bakımının önem arz ettiğine dikkat çekti. Bakım sürecinin İstanbul trafiğini etkileyeceğini belirten Başkan Topbaş, “Biz tabi ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık. Ama ne kadar tedbir alırsanız alınız esas da ana arterlerdir bu yollar. Burada sürücülerimize önemli sorumluluk düşüyor. Trafik de mümkün mertebe bu saatleri dikkate almak ve toplu taşımaları kullanarak veya birlik de araç kullanarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz” dedi.

Dikkat edilmezse sıkıntı yaşanacağını ifade eden Topbaş, “Bu durum bizim de hoşumuza gitmiyor. Hele yazın turizmin en hareketli olduğu dönemde, gerçi okullar tatil ama yinede yapacak bir şey yok. Günde 2 milyon da aracın hareket ettiğini düşürsek, İstanbul ciddi şekilde etkilenecek. Ama bu kaçınılmaz, çünkü Kara Yolları bunu bize ısrarla talep etti. Ve bu çalışma başlatılıyor. Hayırlı olur inşallah. İnşallah fazla sıkıntı vermeden, İstanbulluların duyarlılığıyla bu sorunu çözeriz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153