banner171

FETÖ İstanbul sokaklarından silindi

İstanbul genelindeki 'Gülen' ve 'Paralel' gibi kelimelerden oluşan, ya da gülünç ve ahlaka aykırı görülen 192 yol ve sokak ismi değiştirildi.

FETÖ İstanbul sokaklarından silindi
Gülen Caddesi, Hakan Şükür, Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon ve Hizmet gibi sokak isimleri de var. FETÖ elebaşı ve üyelerinin sokak adları yerine Şehit Ömer Halisdemir, Şehit Halil Kantarcı gibi şehitlerin isimleri verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, vatandaşlardan gelen şikayetler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın konuyla ilgili çalışması neticesinde belirlenen sokak isimlerinin değiştirilmesi, tüm partilerin oybirliğiyle onaylandı. Kararla, Eyüp ilçesinin Akşemsettin ve Çırcır Mahalleleri arasındaki 'Gülen Caddesi'nin ismi, Şehit 'Ömer Halisdemir Caddesi' olarak değiştirildi. Ayrıca 25 ayrı 'Gülen' isimli sokağa Şehit Polis Erdem Özçelik, Şehit İhsan Yıldız, Jandarma Er Ferit Demir, Diriliş, Gökırmak gibi anlamlı isimler verildi.
HAKAN ŞÜKÜR'ÜN İSMİ DE ATILDI
Tuzla Postane Mahallesi'nde yer alan FETÖ sanığı eski futbolcu Hakan Şükür Sokağı'nın ismi ise, Şehit Halil Kantarcı olarak değiştirildi. Ayrıca; 4 ayrı 'Paralel' isimli sokağın ismi başka isimlerle değiştirilirken, FETÖ çağrışımı yaptığı belirtilen Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı gibi sokak isimleri de gelen şikayetler üzerine değiştirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153