banner171

FAZLA ALINAN C VİTAMİNİ BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Fazla dozlarda alınan C vitamininin böbrek taşlarına yol açtığı ortaya çıktı.

FAZLA ALINAN C VİTAMİNİ BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR
 Fazla dozlarda alınan C vitamininin böbrek taşlarına yol açtığı ortaya çıktı. Alman bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre, sürekli olarak C vitamini alanların uzun vadede böbrek taşı sorunu yaşadığı belirlendi.
Hamburglu tıp uzmanı Dr. Wolfgang Wesiack ve ekibi uzun süren araştırmanın sonucunda günlük 100 mili gramdan fazla C vitamini tableti alan erkeklerin 10 yıl gibi bir süre zarfında böbrek taşı sorunuyla karşılaştığını tespit etti. Doktor Wesiack, C vitamini tableti kullanmayan erkeklerin böbrek taşına diğerlerine göre daha az yakalandığını saptadı.

Dahiliye uzmanı Wesiack, fazla miktarda alınan C vitamininin vücuttaki asit dengesini bozduğunu ve böylelikle de böbreklerde ve idrar yollarında taş oluşumuna neden olduğunu söyledi.

Alman doktora göre, olur olmaz durumlarda C vitamini almak sağlık açısından da faydalı değil. Wesiack; soğuk algınlığı, kanser, kalp ve kan dolaşımı hastalıklarında alınan C vitamininin kesin olarak pozitif etki göstermediğini vurguladı. Wesiack, ”Bu yönde kesin kanıtlar yok.” şeklinde konuştu.

Dr. Wesiack, meyve ve sebzelerden doğal yollarla alınan C vitamininin vücut için yeterli düzeyde olduğuna dikkat çekti. CİHAN

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153