banner171

Arınç: Bahçeli hayatının en büyük hatasını yaptı

Arınç, 'Vur de vuralım' diyen ülkücülere 'Zamanı gelecek' karşılığın veren Bahçeli çok sert eleştirdi. Ayrıca İsrail'den özrün gizli bir anlaşma karşılığında geldiği iddialarına da yanıt verdi. PKK'nın silahsızlanması sürecinin ise başarılı bir strateji ile yürütüleceğini de sözlerine ekledi.

Arınç: Bahçeli hayatının en büyük hatasını yaptı
 Arınç'ın sözlerinden satır başları:
PKK'nın çekilmesi

TBMM'nin görev alanı değili hükümet takip edecek. Elbette bir düzen içerisinde gerçekleşecek. Başbakanımızın bu konuda geçmişte yaşananların bir daha yaşanmayacağı konusunda teminatı vardır. Çekilme çok büyük dikkat içerisinde gerçekleşecektir. Bu sürece çok kolay gelmedik, bu dikkat bundan sonrasında da devam edecek.


'Bahçeli siyasi hayatının en büyük hatasını yapmıştır'

Bursa’daki tepkiyi anlayışla karşılıyorum. Ancak bize gelen rakam onların abarttığı rakamların üçte biridir. MHP tabanında bu çözüm sürecinden umutlu olan ve bu sürece destek olan büyük bir kesim olduğunu da biliyorum.  
Anketlerden biliyoruz ki bu sürece ümitle bakan milyonlar vardır. Bu süreci kötülemek isteyenler azınlıktır. Ancak tepkilerini göstermek de demokratik bir haktır. Daha önce Bahçeli’yi takdir etmek için ‘Ülkücüleri sokağa dökmüyor’ denirdi.
 
‘Öl de ölelim, vur de vuralım’ sloganlarına ‘Onun da zamanı gelecektir’ şeklindeki cümlesi Sayın Bahçeli’nin bugüne kadar gösterdiği iradenin tersidir. Halkı suça teşvik etmekten başka bir şey değildir. Kendi bu sözleri tevil etmedikçe bu sözleri onu takip edecektir.
Milliyet'in haberine göre Bahçeli siyasi hayatının en büyük hatasını yapmıştır. Bu sözlerin de altında kalacaktır. Bu sözleri söylemiş olmasını bundan sonraki mitinglerde tekrarlamamasını ümit ediyorum.


72 saat geçti anamuhalefet liderinin bir açıklaması yok

.  Cuma günkü gelişme tarihidir. 75 milyonun bu gururu yaşadığına eminim. 72 saat geçti sayın anamuhalefet liderinin bir açıklaması yok. Bugün Faruk Loğoğlu'nun bir yazılı açıklaması var. Yıllarca diplomatlık yapmış birinin bu başarıyı paylaşması gerekirdi ama ortada kedi ciğer meselesi var. Özür dilenmiştir bunun da anlamı şudur: Evet ben açık sularda sizin sivil bir geminize asker gönderdim ve insanlar öldü. İkinci aşaması tazminatlardır. Bunun hazırlıkları da yapılmaktadır. Üçüncü bölümü ise sadece Gazze'ye değil tüm Filistin'e ambargonun kalkmasıdır. Sonra tüm ilişkiler normale dönecektir. 

Arınç, Akil adamlar konusunda isimler üzerinde bir görüşme olmadığını, ancak gazetelerde ismi geçen kişilerin magazinleştirilmek istenmesinden kaynaklandığını belirterek " Bu konuda etkili olabilecek, birikimi olabilen Türkiye'nin 7 bölgesini kapsayacak veya tek bir akil adamlar komisyonunun kurulabileceğini söyledi. Arınç, Akil adamlar komisyonu adıyla bir komisyonunun meclis içinde kurulmasının mümkün olmadığını, Meclis dışında kurulacak komisyonun çok daha etkin olacağı düşüncesinde olduklarını söyledi.

Zanlıların isimleri ve eşgalleri belli

AK Parti Genel Merkez ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılarda zanlıların eşgalleri ve isimlerinin belli olduğunu anlatan Arınç, bugün Ankara'da gerçekleştirilen operasyonun da bu nedenle düzenlendiğini, kişilerin aranmasının devam ettiğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153