banner171

AB Bakanı Bozkır'dan Türkiye'den ilk yorum!

AB Türkiye İlerleme Raporu'nun "objektif ve dengeli" olduğunu kaydeden AB Bakanı Volkan Bozkır, 'Raporun hazırlık sürecinde önerilerimizin dikkate alındığını görüyoruz' dedi. Bozkır, 'Fakat raporda katılmadığımız haklı bulmadığımız eleştiriler de var' ifadesini kullandı.

AB Bakanı Bozkır'dan Türkiye'den ilk yorum!


Avrupa Birliği İlerleme Raporu Belçika'nın Brüksel kentindeki AB Parlementosunda düzenlenen sunumda açıklandı.

Avrupa Birliği İlerleme Raporu Belçika'nın Brüksel kentindeki AB Parlementosunda düzenlenen sunumda açıklandı. Raporda, Türkiye'deki AB Bakanlığı ile uyum içersinde çalışmaya başlandığı belirtildi. Bu arada, İlerleme Raporu açıklenırken, bir grupta IŞİD’i protesto etti. AB Parlementosu Konsey binası önünde toplanan grup, Kobani’de yaşananları protesto etti. Grup, Türkiye'ye aleyhine sloganlar attı.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır yayımlanan AB İlerleme Raporu'nun "objektif ve dengeli" olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu yıl da raporun içinde yer alan haklı ve makul eleştirileri dikkatle not edeceğiz" dedi.

AB Bakanı Volkan Bozkır şunları söyledi:

''Raporda Türkiye'ye yönelik eleştirilerin olacağını ve eleştirilerin yapıcı olacağının önemini dile getirdim. Bu raporda da böyle bir mutabakatın yansımalarını görüyoruz. Raporun hazırlık sürecinde önerilerimizin dikkate alındığını görüyoruz. Birlikte çalışma ortamının en güzel örneği verildi. Dengeli bir rapor hazırlanmış. Fakat katılmadığımız haklı bulmadığımız eleştiriler var. Kapsamlı çalışmalarımız rapora yansımış. Raporda çözüm sürecinin tarihi niteliği de vurgulandı. Raporda sivil toplumun geliştiği ifade edilmektedir. AB, sığınmacılara yardımı takdirle karşılıyor. Türkiye AB standartlarına daha da yaklaşmıştır. 33 faslın 30'unda ilerleme sağlandığı belirtilmiştir.''

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153