banner171

AK Parti Alanı Çözümle Bıraktı

USTAD Başkanı Ahmet Akgül, şu tespiti yaptı: "Çözüm süreci ile beraber AK Parti'nin alanı HDP ve camiasına bıraktığı kesin."

AK Parti Alanı Çözümle Bıraktı
 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu'daki oyların büyük çoğunluğunun AK Parti'den HDP'ye kayması sonucu söz konusu parti, yüzde 13 oy oranı ile barajı aşıp 80 milletvekili çıkartarak TBMM'ye girdi. Bölgede yaşanan bu büyük oy kaymasının sebeplerini Mardin merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, gazetemize sıraladı.  "Çözüm süreci ile beraber AK Parti'nin alanı HDP ve camiasına bıraktığı kesin" diyen Akgül, "Bunun sonucunda da HDP teşkilatının bölgede birebir adam adama markaj yapması, ikna komisyonları ile yoğun şekilde çalışması, otomatik olarak HDP'ye bu başarıyı getirdi" dedi. 

TEMSİLCİ HDP ALGISI OLUŞTURULDU

Çözüm süreci başladığında AK Parti'nin muhatap olarak, muhafazakar Kürtler, Araplar ve diğer kesimler yerine sadece HDP'yi alması bu partiyi güçlendirdiğini vurgulayan Akgül, "Böylece halkın kafasında 'HDP, artık bölgenin sahibi, bizim temsilcimiz' şeklinde bir imaj oluştu. Bu algı sonucu AK Parti'den HDP'ye büyük kaymalar oldu" diye konuştu. 

AK PARTİ AYAĞINA KURŞUN SIKTI

AK Parti Genel Merkezi'nin bölgedeki milletvekili adaylarını ve il başkanlarını da doğru belirlemediğini aktaran Ahmet Akgül, "Son il başkanları değişiminde milli görüş çizgisinde olan mütedeyyin kişileri alıp yerlerine mevcut olanları getirerek ayağına kurşun sıktı. Bunun yanında bölgedeki teşkilatların içinde AK Parti gibi görünüp aslında gerek çevresi gerek fikri yönü HDP ile çok yakın isimler var. AK Parti, yaptığımız bunca uyarıyı dinlemeyince bu sonuç kaçınılmaz oldu" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2015, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153