banner171

AK Parti'de 15 aday daha açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan'ın 11 ilin daha belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor...

AK Parti'de 15 aday daha açıklandı
 Konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü hatırlatarak başlayan Başbakan Erdoğan, her insanın farklı yaratıldığını, standart bir insan tanımı yapmanın mümkün olmadığını söyledi. 
Erdoğan, insanların etnik durumlarından dolayıfarklı bakmak nasıl faşizm ise, insanlarıengellerinden dolayı da ayrıştırmak faşizmin bir örneğidir, dedi. 
15 İLİN DAHA ADAYI AÇIKLANIYOR
-Şu ana kadar 32 ilimizin belediye başkan adaylarını açıkladık. 15 şehrimizin daha adayını açıklayacağız. 
-Perşembe günü (5 Aralık) İstanbul'da bir aday tanıtım toplantımız olacak orada da adaylarımızı tanıtacağız. İnşallah tam kadro sahaya çıkmış halde seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
-11 yıl boyunca milli iradenin güç kazanması için mücadele verdik. Bir zihniyet devrimini gerçekleştirmek en büyük eserdir. Hepimiz faniyiz. Bu ülke insanlık var oluncaya kadar var olacaktır. 
-Milli iradenini güç kazanması, milli iradenin tüm süreçlere hakim olması için mücadele verdik. Çok büyük projeler inşa edebilirsiniz, ancak tüm bunlardan daha önemli olan inşa ve imar sürecini devamlı kılmak, istikrarı ülkenize kazandırmak önemlidir.

İŞTE AK PARTİ'NİN 15 İLDEKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI 

Ardahan: Faruk Köksoy

Iğdır: Mustafa Buluş

Erzincan: Cemalettin Başsoy

Bingöl: Yücel Barakazi

Hakkari: Osman Kızılban

Rize: Reşat Kasap

Bitlis: Fehmi Alaydın

Batman: Mehmet Emin Ekmen

Ağrı: Hasan Arslan

Erzurum: Mehmet Sekmen

Van: Osman Nuri Gülaçar

Samsun: Yusuf Ziya Yılmaz

Hatay: Sadullah Ergin

Diyarbakır: Galip Ensarioğlu

Şanlıurfa: Celalettin Güvenç

İşte Erdoğan'ın  açıklamlarından  satyır başları: 

- İnsanlara   derilerinin  renginden,  ekonomik durumlarından, dillerinden dolayı  farklı  bakmak ne kadar faşistlikse, engellerden dolayı  farklı bakmak da okadar faşizmdir,  ayrımcılıktır .

- Kadın  ve  erkek  arasındaki  ayrımcılık  insani değerlere  aykırı  olduğu kadar İslami değerlere de  aykırıdır .

Özel   eğitim   kurumlarında  engelli  öğrenci  sayısı 53 bin kişiydi şimdi ise bu rakam 231 bine ulaştı. 

- Engelliden öğretmen olmaz diyorlardı ama biz bunu da yıktık ve engelli vatandaşlarımızı öğretmen yaptık. 

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL MUAMELE

-İnsanlara derilerinin renginden, ekonomik durumlarından, dillerinden dolayı farklı bakmak ne kadar faşistlikse, engellerden dolayı farklı bakmak da okadar faşizmdir,  ayrımcılıktır .

-Kadın ve  erkek  arasındaki  ayrımcılık  insani değerlere  aykırı  olduğu kadar İslami değerlere de  aykırıdırÖzel eğitim kurumlarında engelli öğrenci sayısı 53 bin kişiydi şimdi ise bu rakam 231 bine ulaştı. 

-Engelliden öğretmen olmaz diyorlardı ama biz bunu da yıktık ve engelli vatandaşlarımızı öğretmen yaptık. 

-2005 yılında ilk engelli kanunu biz yaptık. 2013'de yasa ve mevzuattaki engelli kardeşlerimizi rahatsız eden ifadeleri çıkardık.

-Eğitimlerine özel önem verdik. Birilerinin bu işlerde nasıl istismar yaptığını ortaya koymamız lazım. 11 yıl önce 30 engelliye bir bakım elemanı düşerken şimdi 6 kişiye bir bakım elemanı düşüyor. 

2002'DE BİR ENGELLİ AYDA 24 LİRA MAAŞ ALIYORDU

-2002'de bir engelli kardeşimiz 24 lira. Yanlış duymadınız ayda 24 lira maaş alıyordu. Şu anda engellilik durumuna göre 564-725 lira arasında ödeme yapıyoruz.

-Engelli kardeşlerimizin bazılarının bakımının sabır istediğini biliyoruz. Bunun için evde bakım aylığı uygulaması başlattık. Ailelere 403 lira ödemeye başladık. Şu anda 703 lira ödüyoruz.

EKONOMİDE İKİ REKOR

-TİM 2013 kasım ayı ihracat yüzde 8 oranında artarak 13 milyar 980 milyon lira olarak açıklandı. Türkiye aylık bazda Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Aralık ayında yıllık ihracatta gerileme kaydetmeyen bir ülke olacak.

-Merkez Bankası döviz rezervinde de rekor kırdık.  2002 yılında 27,5 milyar dolar olarak almıştık. Döviz rezervimiz bu yılın Mart ayında 136 milyar dolara ulaşarak tarihinin en yüksek rakamına ulaştı. Şu anda ise merkez bankası döviz rezervimiz 135 milyar doları aşarak, 135 milyar 328 milyon dolara ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek rakamı.

-Yeni çıkardığımız bir kanuna da halkımızın dikkatlerini çekmek istiyorum. Evet, 28 Kasım Perşembe günü Tüketici Kanunu Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanunla, vatandaşımızın haklarını daha geniş koruma altına alıyor, hak arama yollarını da genişletiyoruz.

-Tüketicilerin haklarını aramaları için mahkemeye gitmelerine gerek bırakmayacak mekanizmalar oluşturulan bu kanun da ülkemize hayırlı olsun diyorum.

YEREL SEÇİMLER

-Şu ana kadar 32 ilimizin belediye başkan adaylarını açıkladık. 15 şehrimizin daha adayını açıklayacağız. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153