banner171

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'Parayı verelim, gönderelim' yanıtı!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP liderinin mültecilerle ilgili sözlerine yanıt verdi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'Parayı verelim, gönderelim' yanıtı!
 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP liderinin mültecilerle ilgili sözlerine yanıt verdi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AB'ye 6 milyar euro biz verelim, mültecileri alsın" sözlerine yanıt veren Çelik, "Bu insanları nesneleştirici bir dil kullanılması doğtrusu bizim açımızdan yadırgatıcı" dedi.

'BİZ VERELİM 6 MİLYAR EURO, SIĞINMACILARI AB ALSIN' 'BİZ VERELİM 6 MİLYAR EURO, SIĞINMACILARI AB ALSIN'

Türkiye'nin mülteci sorununda "tarihsel misyonunu yerine getirdiğini" kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun bir açıklamaşı olmuş şu kadar parayı verelim AB alsın diye. Bunlar insan ve bu topraklara canlarını kurtarmak için sığınmış canlılar. Sanki bir nesne gibi ifade ediyor. Bunlar nesne değil, insan. İnsanlık onuruna yaraşır şekilde konuşmak gerekir. Bu insanları nesneleştirici bir dil kullanılması doğrusu bizim açımızdan yadırgatıcı. Biz bu dile prim vermeyeceğiz."

"DOKUNULMAZLIKLA İLGİLİ AK PARTİ'NİN ORTAK BİR KARARI YOK"

Dokunulmazlık, parlamentolara verilmiş bir haktır. Ama bu hak demokratik siyasetin savunulması için verilmiştir. Zaman zaman parlamentolara vesayet biçimleriyle müdahale edilir. Bu, parlamentoların demokratik siyaset hakkını koruması için verilen bir zırhtır. Bunu birileri, terörün, insanlığa karşı işlenen suçun himayesi için kullanıyor ve buna dönük olarak bu desteği veriyorsa onlar parlamentonun şeref ve haysiyetini kirleten bir tutuma girmektedirler. Hiçbir hukuk devleti de buna sessiz kalamaz. AK Parti'nin ortak bir karar aldığı haberlerini yalanlıyorum.

ATLANTİC DERGİSİ'NİN HABERİ

(Atlantic dergisinde Obama'nın Erdoğan'ı 'beceriksiz' ve 'otoriter' sözleriyle tanımladığı iddiası) Hiçbir şekilde doğru kabul edilemeyecek bir ifadedir. Bunu yazan gazeteciyi kınıyoruz. Süreç içinde bir yalanlama gelmesini bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153