banner171

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'Başbakan' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan sen ol' teklifine cevap verdi.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'Başbakan' yanıtı

Partinin önde gelen isimlerinin verdiği bilgiye göre Bahçeli, CHP ile koalisyonunHDP'nin desteğiyle mümkün olduğu bir tabloya ilişkin “HDP ile bırakın koalisyonu, aynı cümlenin içinde bile olmamız mümkün değil” dedi.

CHP'nin önerisinin arkasında, AK Parti ile koalisyona karşı çıkan MHP ile koalisyon isteyen parti tabanına, “Başbakanlık bile önerdik, kabul etmediler” mesajı verme çabası bulunduğunu savunan Bahçeli, CHP'nin, tabanını seçeneklerin tükendiğine ikna etmeye çalıştığını belirtti.

''KIRMIZI PLAKAYLA,KIRMIZI ÇİZGİYİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMASINLAR''

MHP kurmayları, Bahçeli'nin öneriye “Kırmızı plakayla kırmızı çizgiyi birbirine karıştırmasınlar. Kırmızı çizgilerimizden geri çekilmemiz söz konusu olamaz” diye tepki gösterdiğini anlattı. MHP kurmayları, hiçbir partiyle resmi temas halinde olmadıklarını, bunun için öncelikle hükümeti kurma görevinin verilmesi gerektiğini ifade ediyor ancak bazı isimleriyle diyalog içinde bulundukları partilerin nabzını genel merkeze aktarmayı sürdürüyor. Bu temaslarda, AK Parti'de 4 eski bakanın yargılanması konusunda olumlu bakış oluştuğu izleniminin alındığı da dile getiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153