banner171

Başbakan Davutoğlu müjdeyi verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kocatepe Kültür Merkezi'nde 'Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor' mitingine katıldı.

Başbakan Davutoğlu müjdeyi verdi
 Gençlere hitap eden Başbakan Davutoğlu, büyük bir müjdeyi açıkladı. Davutoğlu gençlere, "Gelecek yıl Avrupa'nın her ülkesine vizesiz gideceksiniz" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Genç insan zamana uymayanı, statükoyu peşinen reddeder. Statükoların peşinde olmayın, statükoların arkasına saklanan gücü hiçbir zaman hayatınızda egemen kılmayın" dedi.

Davutoğlu, Kocatepe Kültür Merkezi'nde, "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" etkinliğinde yaptığı konuşmada, hoca-talebe ilişkisinin karşılıksız, hesapsız, sadece yürek ve zihinle inşa edilen, nakış nakış işlenen bir ilişki olduğunu belirtti.

Bakan, Başbakan gibi makamların kıymetli ve onurlu makamlar olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, salondaki gençlere şöyle seslendi:

"Ama sizin yüreğinizden gelen 'hocam' sesinin bizde uyandırdığı o tatlı esinti gönlümüzde, ruhumuzda onun karşılığı yok, bedeli yok, hesabı yok. O yüzden sizleri her gördüğümde o manevi ilişkinin hazzını duyuyorum."

"Sizler hem Türkiye'nin hem yeryüzünün hem insanlığın aklı ve vicdanısınız" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, gençlerle konuşmak ve bir şey anlatmak için değil, aynı zamanda bir şeyler öğrenmek için de bir arada bulunduğunu kaydetti.

Davutoğlu, "Benden ders alan öğrenciler bilir, hep onlara şunu söylemişimdir. Biz bir serüvene şimdi başlıyoruz. Birlikte el ele yürüyeceğiz. Sizler benden bir şey öğreneceksiniz, ben sizlerin enerjinizden bir şeyler alacağım. Bir hocanın kalitesi yetiştirdiği öğrencilerin kalitesiyle ölçülür. Benim söylediklerimi aynen tekrar edecekseniz, beraber olmamıza gerek yok. Ben sizden beni tekrar etmenizi değil beni tekrar ettikten ve benden öğrendikten sonra beni geçmenizi bekliyorum" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, kendilerini fersah fersah geçen gençlerin ayaklarının tozu olmak için bu yola çıktıklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz, bizleri körü körüne takip edenlerin değil bizden aldıkları idealleri, geleceğe taşımak için bizden daha çok çalışacak, daha çok gayret edecek gençlerin önünü açmak için bu yola çıktık. Biz dogmatik yollarla ve ifadelerle sadece 'şunlara körü körüne inanacaksınız' diye ideolojik çerçeveleri çizmek için değil inançlarımızı düşünce ufkuyla zenginleştirmek için yola çıktık. Bilimde de siyasette de omurganız sağlam olsun, hiçbir dogma, baskı ya da zulüm omurganızı eğip bükmesin.

Genç insan zamana uymayanı, statükoyu peşinen reddeder. Statükoların peşinde olmayın, statükoların arkasına saklanan gücü hiçbir zaman hayatınızda egemen kılmayın. Güç, ahlakla bezendiği zaman derinlik kazanır. Ahlaktan soyutlanmış bir güç, ahlaktan soyutlanmış güce dayalı bir statükodan daha çirkini, daha yozlaştırıcısı yoktur. Statükoyu gördüğünüzde, o statükoyu savunanlara karşı vereceğiniz mücadelede devrimci bir ruhla, değiştirici bir özle ama sadece ve sadece ahlaki bir özle hareket ediniz."

Gençlerin, hukukun ve adaletsizliğin tam karşısında yer alması gerektiğini vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, son nefesine kadar adaleti savunamayanların genç olamayacağını, son neferine kadar adaleti savunmak için fedakarlık etmeye hazır olmayan bir siyasi hareketin de geleceğe hiçbir şey söyleyemeyeceğini anlattı.

Davutoğlu, konuşmasında "Stratejik Derinlik" isimli kitabına da değindi.

AA

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153