banner171

Başbakan Erdoğan Ak Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı

Başbakan Erdoğan Ak Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Türkiye'ye 12 yıllık bir vizyon çizen Erdoğan, "Çılgın Proje"yi haftaya bıraktı. Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi ne? Aylardır gündemden düşmeyen 'Çılgın proje'yi Başbakan Erdoğan açıklıyor

Başbakan Erdoğan Ak Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı
Başbakan Erdoğan Ak Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Türkiye'ye 12 yıllık bir vizyon çizen Erdoğan, "Çılgın Proje"yi haftaya bıraktı.
Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi ne? Aylardır gündemden düşmeyen 'Çılgın proje'yi Başbakan Erdoğan açıklıyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannatesini açıklıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu beyanname, 'dostlar alışverişte görsün' niyetiyle, ya da vitrin düzenlemek, laf kalabalığı yapmak, orta sahada top çevirmek gayesiyle hazırlanmış bir beyanname de değildir. AK Parti'nin seçim beyannamesi, önceki tüm beyannamelerimiz gibi, son derece detaylı bir şekilde hazırlanmıştır. Hedefler net olarak konulmuş, bu hedeflere ne şekilde ve hangi takvimle ulaşılacağı net olarak ifade edilmiştir. Beyannamenin hazırlanmasında 'popülizm'den büyük bir hassasiyetle sakınılmıştır'' dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçim için hazırlanan seçim beyannamesini açıkladı. Erdoğan, İngilizce ve Arapça simultane tercüme de yapılan konuşmasında, seçim beyannamesini medya aracılığıyla Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

AK Parti Seçim Beyannamesi'nin, Türkiye, Türk Milleti, Türk demokrasisi ve Türkiye'nin merkezinde bulunduğu bölge ve coğrafya için hayırlara vesile olmasını dileyen Başbakan Erdoğan, Beyannamenin hazırlanmasında geniş bir çalışma ekibinin görev aldığını ifada etti. Erdoğan, her birinin alanlarında ve sektörlerinde uzman olan bu geniş ekibe, partisinin üst yönetimine, bakan ve milletvekillerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

12 Haziran 2011 seçimlerine, son derece kapsamlı, ayrıntılı, ciddi bir çalışmanın ürünü olan bir Seçim Beyannamesi ile girdiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''Türkiye Hazır... Hedef 2023... Bu beyanname, bir geleneğin, bir alışkanlığın, bir rutinin icrasından ibaret değildir. Bu beyanname, 'dostlar alışverişte görsün' niyetiyle, ya da vitrin düzenlemek, laf kalabalığı yapmak, orta sahada top çevirmek gayesiyle hazırlanmış bir beyanname de değildir. AK Parti'nin seçim beyannamesi, önceki tüm beyannamelerimiz gibi, son derece detaylı bir şekilde hazırlanmıştır. Hedefler net olarak konulmuş, bu hedeflere ne şekilde ve hangi takvimle ulaşılacağı net olarak ifade edilmiştir. Beyannamenin hazırlanmasında 'popülizm'den büyük bir hassasiyetle sakınılmıştır. 
 

 

 

KAF DAĞI'NIN ARDINI GÖREMEYECEKSİNİZ

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklarken, "Bu beyannaneme bir rutinin açıklaması değil.. Ya da vitrin düzenlemek, orta sahada top çevirmek üzerine hazırlanmış bir beyanname de değildir. Son derece detaylı bir seçimde hazırlanmış, net hedefler konulmuştur..." dedi.

"AK Parti seçim beyannameside Kaf Dağı'nın ardını görmeyeceksiniz. Asla ulaşılmayacak hedefleri görmeyeceksiniz." diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

GERÇEK HEDEF SUNUYORUZ

Bu beyanname dostlar alışveriste görsün, laf kalabalığı yapmak, orta sahada top çevirme beyannamesi de değildir. Önceki tüm beyannamelerimiz gibi son derece detaylı bir şekilde hazırlanmış, net hedefler konulmuştur. Bu hedeflere varacağımızın ispatı da 8.5 yıllık çalışmalarımızdır. Her alanda attığımız adımlar. Halep ordaysa arşın da burada... Her zaman söylerim, eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri. Çıraklı burada, kalfalık burada, ustalık da inşallah burada olacak. (2023 kitapçığı elinde) Bu Türkiye'ye son derce güçlü makul hedefler çıkarmak için oluşturulmuştur. Samimi bir iletişim kuruyoruz. Türkiye'ye gerçek bir hedef sunuyoruz.

Burada aziz milletimize, özellikle bir hususu hatırlatmak istiyorum. Yakın tarihte siyaseti popülizmle özdeşleştiren, siyasetçileri çok gördü. Çok değişik vaatlerde bulunuyorlardı. Ne yazık ki bu politikalar ülkemize hayal kırıklığı uğrattılar. Sonra da hazineyi yağmadılar. Para bastılar. Ekonominin dengelerini alt üst ettiler. Faiz fırladı. Bunun rantını kimler yedi. Medya dünyasında olan kardeşlerim siyaseti yakından takip edenler bunları kimin yediğini çok iyi biliyor. 

BU OYUNU BOZDUK

Türkiye popülist siyaset anlayışı, plansız-programsız, gündelik politikalari gelecek vizyonundan uzak politikalar nedeniyle çok ağır faturalar ödemiştir. Çok daraldıkları zaman büyük bir telaşa kapılmışlar hemen birin yanına bir sıfır daha koymuşlar... 6 tane sıfırı gelip oraya yerleştirmişler. Bu benim vatandaşımın sıkıntısına şifa mıydı? Sırf vatandaşımızı aldatmak içindi. Modern hırsızlıkla halkı aldatıyorlardı. Artık bu oyunları bozduk. Altı sıfırın altısını da çöpe attık. Şahsiyetli bir Türk Lirasını kazandırdık. Onların bir milyona alamadıklarını biz daha fazlasıyla bir liraya alıyoruz. Kaşıkla verilen enflasyon, bütçe açığı, vergi yoluyla kepçeyle alınıyordu.

KURU SIKI ATIYORLAR

AK Parti olarak Türkiye'nin sorunlarını, hedeflerimizi, vizyonumuzu her zaman çok açık milletimizle paylaştık. 3 Kasım seçimlerinden önce çok açık bir şey söyledik: 3 yıl bizden bir şey beklemeyin. Bakınız şimdi iktidara bile gelmesi mümkün olmayanlar kuru sıkı atıyorlar. Uçuk vaadlerle olmayacak hedeflerle, hayallerle değil, üç yıl bizden bir şey beklemeyin diye iktidara geldik. Millet nezdinde itibarını sürekli artıran anlayış, bu samimi anlayıştır. Biz yapamayacağımızı vaad etmedik, bugün de vaad etmiyoruz.

Hiçbir zaman hayal ticareti yapmadık. Bugün de asla buna tevessül etmiyoruz. Siyasetin güvenilirlik katsayısını içten içe kemiren popülizme itibar etmiyoruz. İktidara gelebilmek için her yolu mübah görenlere, bunun yanında çetelerden, mafyadan, karanlık güç odaklarından oy devşirmeye çaışanlara milletimiz yüz vermeyecektir.

DIŞARDA ADAM BULAMAYANLAR SİLİVRİ'DEN ADAY GÖSTERİYOR

Dışarda adam bulamayanlar, Slivri'den aday gösteriyorlar. Aday tanıtımında maskeli aday tanıtımı yapıyorlar. Bu bir maskeli balo. Ana muhalefet partisinin ne hale düştüğünün açık delilidir. Milletimiz 12 Haziran'da onların maskelerini indirecektir. Bunların iktidara ortak olduklarında ülkeyi ne hale getirdiklerini gördük. Bunlar bu ülkeye mazot bulamıyorlardı.

Ben burada CHP'ye gönül veren, MHP'ye gönül veren, diğer siyasi partilere gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. Bu yol iradenizin demokrasiyle bütünleştiği ama Türkiye'nin geleceğini ilk 10'a sokacak bir yürüyüşün adımlarıdır. 8.5 yıl önce böyle bir ülkede yaşamıyoruz. 730 milyar dolar milli geliri aşmış bir Türkiye'de yaşıyoruz. Kişi başı milli gelirin 10 bin doları aştığı bir Türkiye'de yaşıyoruz. Bakın nerelerden nerelere geldik.

HEDEF 2023

AK Parti'nin 12 Haziran seçimleri için hazırladığı kapsamlı seçim beyannamesi şu başlığı taşıyor: Türkiye hazır, hedef 2023. Bu kardeşiniz 2023'ü teleffuz edene kadar kimse konuşmuyordu. Şimdi herkes 2023'ü konuşuyor. . Bunun patenti bizdedir. Bundan 8 yıl önce Türkiye bırakın 12 yıl sonrasını 12 saat sonrasını göremiyordu. Biz bu ülkenin 4 yılını değil 12 yılını planladık. Türkiye'yi, 100. yılına götürecek projeyi hazırladık.  Seçim beyannamemiz 12 yıl boyunca elimizden düşmeyecek bir yol haritası olacak. 10-15 gün arayla da bazı projeleri halka açık, animasyon uygulamalarıyla birlikte halkımıza takdim edeceğiz. Yani ayağı yere değen projeler. Çünkü yola çıkarken ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız dedik. Vaad ettiğimiz her şey bugüne kadar uygulandı.

5 BAŞLIKTA AK PARTİ'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

2023'e kadar Türkiye'nin her meselesini ele aldığımız beyannemenin 5 ana başlığı var:

1- İLERİ DEMOKRASİ

2- BÜYÜK EKONOMİ

3- GÜÇLÜ TOPLUM

4- YAŞANABİLİR ÇEVRE VE MARKA ŞEHİRLER

5- LİDER ÜLKE

YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI

Demokratikleşmenin uzun soluklu bir süreç olduğunun bilincindeyiz. Demokratikleşme mücadelesi kesintisiz devam edecektir. Hızlı demokratikleşme mücadelesi çok daha kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Türkiye'nin yeni bir anayasaya, günün gereklerine uygun bir anayasaya ihtiyaç duyduğu artık herkesin ortak bir fikridir. 12 Haziran'ın hemen ardından yeni anayasa çalışmalarına başlıyoruz. Ülkenin ufkunu açacak bir anayasayı gündemimize aldık. Seçimlerin ardından yoğun bir şekilde bütün çalışmalarla birlikte oluşturduğumuz havuzu hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Yeni Anayasa demokratik bir şekilde hazırlanacak, TBMM'de oluşturulacak. Demokratik ve katılımcı anlayışla hazırlanacak..  Kısa ve öz olacak..

KÜRT SORUNU

Kürt sorununun çözümünde herhangi bir çekincemiz yok. Artık bu sorun tarihe havale edilecek. Özgürlük ve güvenlik arasında denge temin edilecektir. Özgürlüklerden taviz vermeden, terörle mücadele kararlılıkla devam edecektir. Özgürlük ve güvenlik dengesinin ilk defa bir beyannamede yer aldığını belirtmeliyim.

KILIÇDAROĞLU'NA SAVCI CEVABI

Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçilecektir. Yargılamalar daha adil olacak. İstinaf mahkemeleri faaliyete geçecek. Hakim, savcı sayısı artırılacak... Millet adına karar veren birilerinin arka bahçesi olan değil, milletin vicdanını temsil eden bir adalet ve yargı sistemini inşa edeceğiz.  Ana muhalefet lideri sürekli benim özellikle bir savcı olduğumdan bahsediyor. Hiçbir yerde bu ifadeyi kullanmadım. Benim kullandığım ifade şurdur; Ben milletin avukatıyım ( Salonda alkışlar)

BÜYÜK EKONOMİ

Beyannamemizin ikinci başlığı: Büyük ekonomi... İktidarımızı devraldığımız günden itibaren ekonomi büyümeye devam ediyor. Tüm dünyada kriz sürerken Türkiye yüzde 8.9 oradında büyümesi manidardır. En hızlı büyüyen ekonomi olması ulaştığımız seviyenin en önemli göstergesidir. Gayri safi milli hasıla 2023 yılında 2 trilyon 64 milyar dolar olacak. İhracat hedefi 2023 yılında 500 milyar dolar.. 2023 yılında İstanbul dünyanın ilk 10 finasn merkezinden biri olacak.. İMKB'de işlem gören Türk şirketi sayısı 1000 olacak yabancılar ise 1000'den fazla olup 10 ülkeyi kapsaayacaktır. Vergi politikası ekonomi ve istihdamı destekleyecek kayıt dışılığın azaltılması için gözden geçirilecek. Para politikası finansal istikrarı gözetecek.

İŞSİZLİK VE İSTİHDAM

İstihdam ve işsizliğe önem verdik. Kriz boyunca istihdamımız azalmadığı gibi 2010'da 1 milyon 317 bin vatandaşa iş bulduk. Meslek Danışmanlık Programı başlatacağız. İş Kur'a kayıtlı herkes için bir danışman vereceğiz. Bunlar işsizlere aile doktoru gibi danışmanlık vereceğiz. Meseleğe yönlendirme hizmeti sunacak. İşe girmek için gerçekçi bir plan oluşturacaklar. Uzmanlaşmış meslek edindirme projeleriyle işsizlere meslek edindirip 5 yılda 1 milyon işsizi eğitip işe yerleştireceğiz.. Bu aynı zamanda işletme verimliliğini artıracaktır. Ak Parti işsizlik oranını 2023'te yüzde 5'e indirmeyi istihdamı da yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz.

Tarım dışı istihdamı 0,52'den 0,62'ye yükseltmeyi hedefliyoruz... Hayat boyu öğrenmeye katılmayı yüzde 2'den yüzde 7'ye çıkaracağız... Aktif işgücü piyasaları kapsamında nitelik artırmak için işgücü kurslarından her yıl 400 bin işsiz alacağız...

TANK ÜRETTİK

Ülkemizde ilk kez tank üretilmeye başlanmıştır. İnsansız hava aracı denemelerine başlanmıştır. ABD'den sonra insansız hava aracı üreten 3. ülke Türkiye olacak. İlk savaş helikopterimiz olan helikopterin yazılım ve tasarımı tamamlandı. 2012 sonu itibariyle seri üretim başlıyor. Türkiye F16 modernizasyon merkezi oldu. Değişik ülkelerden gelen F15 modernizasyonu ülkemizde yapılıyor. Yerli üretim ve teknolojisini yüzde 50'yi çıkaran ülkemiz 2023'te uydularını, savaş tüfeğini, topunu üreten bir ülke olacaktır.

DÜNYACA TANINAN 10 MARKA ÇIKARACAĞIZ

hracatı 2023'te 500 milyar dolara çıkaracağız. 50 bin olan ihracatçı sayımızı 100 bine çıkaracağız. Dünyaca tanınan en az 10 marka çıkaracağız. Turist sayısı 13 milyon kişi, geliri ise 12 milyar dolardı. 2010'da 2002'ye göre turist sayısı 28,5 kişi; turizm geliri ise 22 milyar dolara ulaştı. Turist sayısını 2023'te 50 milyona çıkaracağız. Turizm gelirini 50 milyar dolara yükselteceğiz. 

İSTANBUL'UN TÜP GEÇİDİ BİTECEK

Ulaştırma önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında. Ülkemizin en az 16 noktasında büyük ölçekli lojistik merkezleri kurulacak. Bölünmüş yollar 2019'da 31 bin km'ye, 2023'te 36.500 km'ye çıkarılacaktır.. 2023'e kadar 5275 km yeni otoyol yapılacak... İstanbul'da tüp geçit, 3. köprü, körfez geçisi, Çanakkale Boğaz geçisi 2023'e kadar tamamlanacak. Hızlı tren 10 bin kilometreye çıkarılacaktır. 

KENDİ UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ

2023'e kadar kendi uçağımızı yapmış olacağız. Biz laf üretmiyoruz. Ülkemizin 4 bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Ana muhalefet zihniyeti patika yol bile yapamadı. Eser ortada, demir ağlarla örmeye devam ediyoruz eyvalallah. Ülkemizin neresinde olursa olsun, uçakla seyahat etmek istediğinde 1 saatten daha kısa sürede bir havaalanına ulaşma imkanını bulacaksınız. Şu anda 46 havalimanımız var. Geldiğimizde nerde? Ücretler artık havayolu değil halkın yolu oldu. En lüks otobüs fiyatına uçaklarla her yere gidebiliyoruz. Karayolunda 365 milyonluk yolcu kapasitesi yıllık 400 milyona ulaştırılacak."

EĞİTİM: YÖK DÜZENLENECEK

Eğitim her zaman olduğu gibi Ak Parti'nin ne öncelikli gündemi. Artık okul öncesi eğitimde şu bu var mı demeyeceğiz. Bu çalışmamızı ilköğretimle birleştireceğiz. Hep bunlar 12'yi konuşurken biz 13'ü konuşuyoruz. Öğretim üyesi sayısı 80 bine çıkarılacak. 2023'te 100 bin olacaktır. YÖK'ün yapısı yeniden düzenlenecek. Sadece üniversitelerarası koordinasyonu sağlayacak. Kampüs açmak dışarda teşvik edilecek. Türk üniversitesi kurulması istenecektir. Meslek ve Düz liselerde, Meslek liseleri yüzde 65'e düz lise de yüzde 35'e inecek. Türkiye bölge için cazip bir üs haline gelecektir.

SAĞLIK: ŞEHİR HASTANELERİ

Sağlık tesisleri, arge birimleri, sosyal yaşam alanları dev bir şehir hastaneleri oluşturacağız. Ustalık dönemini en önemli adımları olarak hayata geçireceğiz. Sedye üzerinde sokakta taşınan hasta görmek istemiyoruz. Bandın üzerinde taşınacak. Modern teknoloji ne gerektiryorsa onu yapacağız. Nasıl ki bir yataklı, iki yataklı odaları kurduysak yeni yapılanları daha da ileri teknolojiyle tanıştıracağız. 1 milyon metrekare arsalarda dev şehir hastaneleri olacak. Bir tanesi planlandı. Ankara'da proje aşaması bitmek üzere. Doktor sayısı 2015'te 130 bin, 2019'da 155 bin, 2023'te 200 bin olacak. Bu doktorlar nerede derseniz tamamen sağlık alanında üniversite kurmaya başladık. Bezmi Alem tamamen sağlık üniversitesidir. Tıp fakültesine destek verdik. Devletin bu hastaneleri ile onları birlikte çalıştırıyoruz. Uzman doktorların kariyer imkanlarını da buralarda sağlayacağız. Bunların hiçbiri yoktu.

GENÇLİK AJANSI PROJESİ

Bugüne kadar gençliğimizle ilgili çalışmaları daha da ileri taşıyacağız. Daha etkin, evrensel değerler ile kendi tarihinden aldığı değerleri harmanlamayı bilen bir gençlikle bileceğiz. Bu gençlik kökü mazide olan bir anlayışla yetişen bir gençlik olacak. Geleceğe ilişkin endişelerini asgariye indirecek projemiz, gençlik ajansı projemiz. Bunu çok daha aktif bir şekilde kullanacağız. Barınma ve yurt sorununun çözümünde TOKİ ve Yurt Kur çalışma içine giriyor. Öğrencilerimize ucuz barınma imkanı gelecek.

2023 için temel hedefimiz yoksulluğun olmadığı dinamik bir Türkiye..

Toplam 100 bin konut yapıp ayda 100 lira taksitle vereceğiz..

Susuz belde kalmayacak Devlet bakanlıkları kaldırılıp icracı bakanlık yapıyoruz..

İstanbul'a iki yeni şehir kuracağız..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153