banner171

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı vekil listesine en sert tepki Deniz Baykal'dan geldi. İşte Baykal'ın liste tepkisi...

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Tepki

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP yönetiminin "tasfiye" olarak nitelendirilen bir aday listesi hazırlaması, parti içinde büyük tepkilere neden oldu. En sert tepki, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dan geldi.

CHP'nin yeni aday listesine Kemal Kılıçdaroğlu-Gürsel Tekin ikilisi damgasını vurdu. Parti içinde ciddi bir tasfiye hareketi yürütüldü. Partinin uzun yıllar Genel Sekreterliği görevini yürüten Önder Sav başta olmak üzere çok sayıda kilit isim liste dışı kaldı. 78 milletvekilinin listelerde yer bulamadığı öğrenildi. Bu isimler arasında şunlar bulunuyor:

Önder Sav,
Kemal Anadol,
Mehmet Sevigen,
Yılmaz Ateş,
Berhan Şimşek,
Hakkı Süha Okay,
Onur Öymen,
Mustafa Özyürek,
Ali Topuz

Bu radikal çıkış, parti içinde büyük tepkiye neden oldu. Liste dışı kalan isimlerden Yılmaz Ateş tepkisini, "Anadolu'daki işgali CHP kaldırdı; CHP'deki işgal güçleri barınamaz!" diye dile getirdi.

En sert tepki ise eski Genel Başkan Deniz Baykal'dan geldi. Baykal, "Bu CHP Mustafa Kemal'in değil Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si. Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu CHP'yi Gürsel Tekin'e emanet etmiş" diye dile getirdi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153