banner171

Bülent Arınç'a ilk tepki Mehmet Metiner'den geldi

Mehmet Metiner, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili açıklamalarına canlı yayında tepki gösterdi

Bülent Arınç'a ilk tepki Mehmet Metiner'den geldi
 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerinin kendini çok şaşırttığını söyleyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Çok üzüldüm, 'Cumhurbaşkanımızın hissi düşünceleri' diye bir tanımlama beni rahatsız etti. Siyaseti iyi beceren biri değilim. Şu an şaşkınım ve üzgünüm" dedi. 

Sözlerini "Bülent Ağabey beni bağışlasın" diye sürdüren Metiner şöyle konuştu;
"Ben çok rahatsızım. Ben, bu üsluptan çok hoşlanmadım. Adaylık sürecine az bir süre kala bu konuşmaların yapılmasının doğru olmadığının farkındayım. Cumhurbaşkanı bu hareketin lideridir. Cumhurbaşkanı hissi konuşmaz. Davutoğlu ve Cumhurbaşkanımız bir bütündür. Bu sözleri içime sindirmediğimi Bülent Ağabey'e belirtmek istiyorum. 'Biz hükümetiz, Cumhurbaşkanı kendi işine baksın' anlamına da gelecek sözler, bizi rahatsız eder. Bu tür meselelerin kamuoyunda konuşulmasını doğru bulmuyorum. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan herhangi biri değildir."
Hükümetin İzleme Heyeti konusunda henüz kesin karar vermediğini de hatırlatan Metiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun arasında ihtilaf varmış gibi davrananların bu tür davranışlarından kaçınması gerektiğine vurgu yaptı. 
Davutoğlu ile Erdoğan liderliği bir bütündür, izleme heyeti ile ilgili olarak alınacak bir kararın arkasında da AK Parti'nin duracağını sözlerine ekleyen Metiner, şu anda istişare halinde olan konular hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan konuşmaların yapılmasını üsluben de doğru bulmuyorum, dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153