banner171

"CHP Artık Kemal'in Partisi Oldu"

Deniz Baykal ve Önder Sav'ın ekibi gizlice, Baykal'ın Angora'daki evinde buluştu. Gizli gerçekleştirilen toplantıda "Kılıçdaroğlu'nun CHP"si masaya yatırıldı...

CHP'nin YSK'ya bildirdiği aday listesinde en dikkat çeken husus CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek belirleyici olmasıydı. Önder Sav ve ekibinin tamamı liste dışı kaldı. Deniz Baykal, Antalya'dan listeye girerken ekibi ise Sav'ın ekibi gibi tasfiye edildi.

Baykal'ın ekibinde olduğu bilinen Yılmaz Ateş, Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Cevdet Selvi, Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu ve Fuat Çay listede yer almadı.

ANGORA'DA BULUŞTULAR

Sav ve Baykal ekibi listenin YSK'ya bildirilmesinden sonra Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştirilerle dikkat çekerken Sav ve Baykal'ın nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyordu.

Baykal'a yakın isimlerin Baykal'ın Angora'daki evinde bir araya geldikleri öğrenildi. Listeler netleştikten sonra Yılmaz Ateş açık bir şekilde Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak "CHP'de işgalciler barınamaz" demişti.

Baykal, yakın ekibinin böyle açıklamalardan kaçınmasını istedi. Baykal'ın yeni liste hakkında yorumlarda bulunduğu da öğrenildi. Baykal, Kılıçdaroğlu ve ekibinin listeleri tamamen kendi ekibinden oluşturduğuna dikkat çekerek, "CHP değişti. Artık Kemal'in partisi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

SAV'DAN 'TAŞ'LI YORUM
Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol, Rezzak Erten ile bir toplantı düzenleyen Önder Sav'ın da listeye ilişkin olarak, "Bakalım attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değecek mi?" değerlendirmesi yaptığı öğrenildi.

Bu arada Baykal ve Sav'ın seçim sonrasına kadar Kılıçdaroğlu aleyhine propaganda yapmama kararı aldıkları öğrenildi.

Fakat özellikle Sav ekibinin CHP'nin başarısı için çalışmayacağı belirtiliyor.

12 Haziran için başarısız bir sonuç öngören ekip seçim sonrası Kılıçdaroğlu'na karşı bir harekete geçmeyi planlıyor.

PM 40 ÜYELİ OLSUN

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun milletvekili listesini belirleme sürecinde Parti Meclisi (PM) üyelerinin tutumundan rahatsız olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun PM'ye giren her üyenin güçlü milletvekili olma talebi olduğunu hatırlatarak, "PM 80 kişilik. Herkes milletvekili adayı ve herkes bunu güçlü bir şekilde istiyor. 40 kişilik olması lazım. O zaman çok daha rahat çalışırız" dediği öğrenildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153