banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O'na kimse zarar veremez

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kutlu Doğum haftası etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O'na kimse zarar veremez
 Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Babama 'Laz mıyız, Türk müyüz?' diye sordum. Büyük dedem, babama 'Müslümanım de geç demiş'. Mezhepçilik, ırkçılık, terör belasıyla karşı karşıyayız. Bizim tek dinimiz var İslam. Bizi birleştiren İslam. Biz İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız. 'Gelin birlik olalım' demenin anlamı bu.

BİZİ BİRLEŞTİREN İSLAM
Bizim tek dinimiz var İslam. Bizi birleştiren İslam. Biz İslam'ın bütünleştirici çatısı altında toplanacağız. 'Gelin birlik olalım' demenin anlamı bu.

Allah'tan başka hiç bir güce kul olmadık, olmayacağız. Bize şah damarından daha yakın sadece Rabbimizdir. Allah'a itaat şart. Ama arkasından peygamberlere itaat de emrediliyor.

"ALLAH'TAN BAŞKA HİÇBİR GÜCE KUL OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"
Biz bu operasyonlara birliğimizi, huzurumuzu tesis etmek için devam edeceğiz. Allah'tan başka hiçbir güce kul olmadık, olmayacağız. Bize şah damarından daha yakın olan sadece Allah.

DAEŞ, Boko Haram, El Kaide'nin tüm zulümleri sadece Müslümanlara karşıdır. Bu örgütlerin İslam'a verdiği zararları, İslam düşmanları dahi verememiştir.

CİHAD DİRİLİŞTİR
Arif Nihat Asya'nın dediği gibi; 'Ebu Leheb öldü' diyorlar: Ebu Leheb ölmedi ya Muhammed, Ebu Cehil kıtalar dolaşıyor. Cihad diriliştir, hayat vermedir, ihya etmedir, inşa etmedir. Bugün bir cihattan söz edeceksek en büyük cihad, bu İslam düşmanlarının ortaya çıkmasını sağlayan cehalet ve fitne ile mücadele etmektir."

Biz İslam'ın çatısı altında toplanacağız. Mezhep çatışmalarına izin vermeyelim. İster Türk ol ister Çerkes ol ne olursan ol. Bizi birleştiren tek şey İslam. Biz Müslümanız burada birleşeceğiz. Irkçılık ve Mezhepçilik olursa terörden kurtulamayız.

Bize şah damarından daha yakın sadece Rabbimizdir.

Allah'a itaat şart. Ama arkasından peygambere itaatte emrediliyor.

Yunus Emre'den bir mesajımız var meydanlarda hep bunu söylerim. Yaradılanı severim Yaratan'dan ötürü.Bu terör örgütlerinin İslam'a verdiği zararı en azılı İslam düşmanları vermedi.Sorsanız cihat yapıyoruz diyorlar. Oysa ki cihad zulmetmek değildir. Masum insanların kanını dökmek değildir. Bunlar Ebu leheb'in devamıdır. Bu bataklığı kurutmalıyız. 

İslma medeniyetin maddi mirası her gün biraz daha örselinyor biraz daha alçaltılıyor.

Müslümanlar bunu haketmiyor. Dinin sahibi Allah'tır kimse zarar veremez. Ama Müslümanlar kendi haysiyetlerini korumalıdırlar. Mezhep fanatizmliğini dinlerin önüne geçirenler birliği sağlayamazlar.

Allah'ın birliği ve ümmetin birliği yani tevhit ve vahdet.

İslam Birliği platformu çok önemli bir platform. 2 dönem başkanlığı bizde önemli adımlar attık ve atmayada devam edeceğiz.

Artık mezhep meşrep kökenlerini bir tarafa bırakıp vahdet ve tevhide sarılalım.

Sorunlar büyük sorumluluğumuz büyük vebalimiz büyüktür. Kutlu Doğum vesilesiyle edeceğimiz duaların ibadetlerin birliğimiz için olmasını temenni ediyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153