banner171

Davutoğlu: Akacak kanın sorumlusu Demirtaş'tır

Başbakan Ahmet Davutoğlu Selehattin Demirtaş'a açıklamalarından ötürü çok sert çıktı.

Davutoğlu: Akacak kanın sorumlusu Demirtaş'tır
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Polonya dönüşü uçakta aralarında Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet'in de olduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Güvenlik Paketi'ne ilişkin bir gazeteye yaptığı "Bu yasa onun yasası. Hem Meclis’te karşı çıkacağız, hem de sokakta mitinglerimizle kıyameti koparacağız, yürüyüşlerle engellemeye çalışacağız" açıklamasına Başbakan Davutoğlu'ndan sert tepki geldi

CEMAAT VE PKK'NIN ORTAK ÇALIŞTIĞINI BİLİYORUZ
"Paralel yapıyla örgüt beraber hareket ediyor, kiminle görüştüğünü biliyoruz. Bundan sonra kacak kanın sorumlusu Demirtaş'tır. Çözüm sürecine başka gözler girdi mi, başka çıkarlar da giriyor. kandil'le görüşme yapmıyoruz ama heyetler gidip geliyor. Oslo'da denedik. Bizim barjdan korkumuz yok, olanlar düşünsün. Kılıçdaroğlu SSK'da kaç kişiyi aldı?. Kılıçdaroğlu Başbakan olsa binlerce akrabasını memur atardı. Atamalarda torpil yok, esas olan liyakat ve ehliyet. 411 el kaosa kalktı diyenler aramızı açmaya çalışıyor" dedi.

Demirtaş: Kıyamet kopartır, sokakta engelleriz

Demirtaş; "Kobani olayları bahanesiyle çıkarılmak istenen bir yasa. Hükümet toplumdan muhalefetten, sokaktan çok korkuyor. Bu yasa için hem Meclis'te kıyameti koparacağız hem de sokakta mitinglerimizle engellemeye çalışacağız. Polis çocuklarımızı vurup öldürecek. Sonra "elinde taş vardı" diyecek" dedi.
Bu Yasa çıkarsa ters teper diyen Demirtaş, " Zulüm düzenleri kendini yıkar. AK Parti darbe karşıtı söylemlerle geldi darbenin bütün nimetlerinde faydalanıyor" ifadelerini kullandı.
 
SÜRECİ DİNAMİTLEME POTANSİYELİ
 
Müzakere sürecini dinamitleme potansiyeline sahip bir yasa. Daha yasa çıkmadan Yüksekova’da polis 18 yaşındaki bir çocuğu infaz etti. Çıkınca çok daha rahat edecekler. Başbakan’ın ‘vur’ dediğini polis kafasından vurup indirecek, sonra ‘yüzü kapalıydı, elinde molotof, taş vardı’ diyecek, çocuklarımız, gençlerimiz sokakta patır patır öldürülecek. Bunu hangimiz içimize sindirebiliriz? Bu sadece Kürt’e karşı çıkarılmış yasa da değil, Batı’da da her yerde bu yasayı çok sert uygulayacaklar. Her yerden ortak muhalefetle bu güvenlik yasasına karşı çıkmak lazım.
 
Kaynak: Bugün

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153