banner171

Davutoğlu: Türkiye 90'lara dönmeyecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu TOBB istişare toplantısında konuştu.

Davutoğlu: Türkiye 90'lara dönmeyecek
 TOBB İstişare Kurulu toplantısında önemli açıklamalar yapan Başbakan Davutoğlu, Kobani'de yaşanan eylemlerle ilgili olarak çok sert konuştu. Davutoğlu: 'Kim ne yaprsa yapsın Türkiye asla 1990'lı yıllara geri dönmeyecektir' dedi.
ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNÜLMEYECE

"Şimdi 61'nci hükümetin programını sunarken, yeni Türkiye vizyonunu ortaya koymuştuk. Bir kez daha bunu paylaşmak istiyorum. Kesinlikle Türkiye 1990'lara geri dönmeyecektir, aksine 2023 hedefleri doğrultusundadır. Bir inşa ve ihya dönemi başlamıştır, bunu kimse durduramayacaktır. Tarihi kardeşliğin ebedi kardeşliğe dönüşmesindeki çabalarımız devam edecektir."

ÇÖZÜM SÜRECİNİ TERÖRE KURBAN VERMEYECEĞİZ

"Kim ne derse desin, hangi terör faaliyetleri yapılırsa yapılsın, çözüm sürecini teröre kurban vermeyeceğiz."

DOĞU VE GÜNEYDOĞU, AVRASYA'NIN EN ÖNEMLİ COĞRAFYALARINDANDIR

"Bizim için çözüm sürecinde tek muhatap millettir. Şimdi kalkınan Türkiye'nin doğu ve güneydoğu Anadolu’da yansımaları da görünmeye başlanacak. Doğu ve Güneydoğu Avrasya’nın en önemli coğrafyalarından birini oluşturur. Akdeniz hazar ve körfezdeki geçiş hatları oradan geçer. Enerji koridorları oradan geçer. Bu coğrafya çok köklü medeniyetleri temsil eder. Bütün önemli enerji ulaştırma koridorları bölgelerimizden geçerek hedeflerine ulaşır. Birileri doğu ve güneydoğuda hesapların içinde olabilir. Bölgenin altyapısını yok etme çalışmalarını yapabilirler. Turistleri korku içinde bırakacak şekilde vandalizmin içinde bırakabilirler. Bunlar tahrip içinde olanlar."

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153