banner171

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Haddin değil!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin 'Şah Fırat operasyonu' eleştirilerine, 'Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan Kılıçdaroğlu şimdi ecdat toprağı diyor. Bu senin haddin değil' diyerek cevap verdi.

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Haddin değil!
 AK Parti'nin düzenlediği eğitim toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şah Fırat operasyonu" eleştirilerine değinerek "Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan Kılıçdaroğlu şimdi ecdat toprağı diyor. Bu senin haddin değil. Bu mirasa biz sahip çıktık" dedi.
İşte Davutoğlu'nun o sözleri:

"Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda 6 aydır müthiş bir dirençle orayı savunan askerlerimizi emniyet içinde ülkemize getirdik. Şehidimize Allah'tan yeniden rahmet diliyorum. Süleyman Şah bizim ecdadımızdır. Süleyman Şah'ın mirasına sahip çıkmak onurumuza, kilmiğimize sahip çıkmak demektir.

"TOPRAĞIMIZ HEP KALMIŞTIR"

Süleyman Şah defnedildikten sonra 2. Abdülhamid'in yaptırdığı sembolik bir mekandır. Ülkemizin sınırları 1921'de yeniden çizildiğinde oradaki topraklar bize ait olduğu tescil edilmiştir. İki kez yer değiştirilmiş. Ama toprağımız hep kalmıştır. Cumartesi iki ayaklı bir operasyon yaptık. Mehmetçik Mürşitpınar'dan yürürken, diğer kısım Eşme'ye girdi.

İki ayaklı operasyonda iki ayrı bayrak Suriye'de dalgalanmıştır. 11'den sabaha kadar Genelkurmay'da operasyonu kuvvet komutanlarıyla bizzat yönettik ve karargahlarımızla temas halinde olduk.

"SENİN HADDİN DEĞİL!"

Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan Kılıçdaroğlu şimdi ecdat toprağı diyor. Bu senin haddin değil. Bu mirasa biz sahip çıktık. Bu operasyonda kimseden izin almadık almayız da."

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153