banner171

Davutoğlu'ndan milli müjde: 6 milyar dolarlık projeye onay!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı ve yerli savunma sanayisi için 5,9 milyar dolarlık projeye onay verildiğini açıkladı.

Davutoğlu'ndan milli müjde: 6 milyar dolarlık projeye onay!
 Başbakan Ahmet Davutoğlu Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı ve yerli savunma sanayisi için 5,9 milyar dolarlık projeye onay verildiğini açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı. Savunma sanayisinin milleştirilmesiyle ilgili atılacak adımlara vurgu yapan Başbakan Davutoğlu, "Önümüzdeki 10 yıllar içerisinde milletimizin huzur ve bekası için gereki adımlar atılacak. Savunma sanayiide yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Yerli üretime ağırlık vereceğiz. Uzun vadede yerli savunma sanayini ele alacağız. Bugün 5,9 milyar dolarlık projeye onay verdik. Bunun 4,5 milyar doları yerli üretim için harcanacak" dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugünkü yapılan toplantıda birçok şeyi gözden geçirdik, yeni kararlar aldık. Kademeli toplantılar gerçekleştireceğiz. Ağustos-Eylül gibi Savunma Sanayi Şurası toplamayı düşünüyoruz.

"5,9 MİLYAR DOLARLIK PROJEYE ONAY VERDİK"

Önümüzdeki 10 yıllar içerisinde milletimizin huzur ve bekası için gereki adımlar atılacak. Savunma sanayiide yeni bir yapılanmaya gideceğiz. Yerli üretime ağırlık vereceğiz. Uzun vadede yerli savunma sanayini ele alacağız. Bugün 5,9 milyar dolarlık projeye onay verdik. Bunun 4,5 milyar doları yerli üretim için harcanacak.

YERLİ AKILLI MÜHİMMAT ÜRETİMİ

İki ay içerisinde savunma sanayi ihracatımız yüzde 35 arttı. Milli piyade tüfeğimizi üretmeyi hedeflemiştik. Bugün de seri üretime geçmek üzere bana takdim edildi. Bu konuda emek veren bütün mühendislerimize teşekkür ediyorum. Çok önce gerçekleşmesi gereken bir hedefti. Yine kararlı bir şekilde bunu takip ettik. Ayrıca özellikle terörle mücadele kapsamında ihtiyaç olarak ortaya çıkan akıllı mühimmat üretiminde çok önemli mesafeler alındı.

"SİLAHLI İHA YAPIMI KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR AŞAMAYA GELİNDİ"

Müşterek savaş uçağıyla ilgili gelişmeleri gözden geçirdik. Hava savunma sistemini milli proje olarak geliştirmeye karar vermiştik. Bu proje aksamadan herhangi bir kesintiye uğramadan devam edecektir. Bizim için hayati bir proje olarak yer alacak. Atak helikopterinin tamamen millileşmesi için önemli adım attık. Silahlı İHA yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindi.

"KARARLILIĞIMIZ MUTLAK SURETLE DEVAM EDECEK"

Dışardan gelebilecek bir tehditle ilgili olarak alınması gereken tedbirler var. Gerekli adımlar atıldı. Sınır içi terörle mücadele konusunda gerekli ihtiyaçlar gözden geçirildi. Savunma sanayinin millileşmesi ve tümüyle mümkün olduğunca yerlileşmesi için gerekli adımlar atıldı. Bu kararlılığımız mutlak suretle devam edecek.

BÖLGESEL YOLCU UÇAĞI PROJESİ

Bölgesel yolcu uçağı projesi Türkiye'nin kapasitesini artıracak bir proje. Hem sivil uçuşları kolaylaştıracak hem de askeri olarak kullanılabilecek. Bu projede de herhangi bir aksama yok, gerekli tedbirler alınıyor.

"KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI İSTİSMAR EDİLİYOR"

Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153