banner171

Demirtaş'tan bomba Burhan Kuzu iddiası

HDP lideri Selahattin Demirtaş, DP'nin kapatılması için açılacak dava AK Parti'li Burhan Kuzu tarafından hazırlandığını iddia etti.

Demirtaş'tan bomba Burhan Kuzu iddiası
 HDP lideri Selahattin Demirtaş, HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin iktidarı kaybetmesine karşın savaş kararı aldığını savunan Demirtaş, "ortada vatan değil saray savunması var" dedi. Demirtaş, KCK'nin masaya dönme ve ateşkes pozisyonu talep ettiğini ancak hükümetin buna yanıt vermediğini söyledi.
HDP'nin kapatılması konusunda AK Parti'nin somut bir hazırlık içinde olduğunu kaydeden Demirtaş ilginç bir iddiada bulundu. Demirtaş'ın iddiasına göre, HDP'nin kapatılması için açılacak dava AK Parti'li Burhan Kuzu tarafından hazırlanıyor. Burhan Kuzu'nun özel avukatlık bürosunun bu dosyanın hazırlanması sürecinde merkez olarak kullanıldığını iddia eden Demirtaş, davaya bakacak savcının ise hükümete yakınlığı ile tanınan medya patronu Ethem Sancak'ın akrabası olduğunu öne sürdü.

Demirtaş, AA'nın servis ettiği Kandil operasyonlarında ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın da yaralandığı haberinin doğru olmadığını açıkladı. "Kendisinden zaten haber alamıyorum ama doğru olduğunu sanmıyorum çünkü ağabeyim Kandil'de değil. Kendisi IŞİD'e karşı savaşıyor, ölebilir de yaralanilir de." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153