banner171

Emine Ülker Tarhan yeni parti kuracak mı?

CHP'den istifasının ardından suskunluğunu bozan Emine Ülker Tarhan, yeni parti kuracağına ilişkin ilk sinyali verdi.

Emine Ülker Tarhan yeni parti kuracak mı?
 CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. İstifasının ardından ilk kez konuşan Tarhan, "Bulunduğum yer bir zindana dönüştü... Şimdi, geride benimle aynı tıkanıklık hissini yaşamakla birlikte ses çıkartmayan pek çok iyi insanı da bırakmak pahasına ayrıldım CHP’den." şeklinde konuştu.
TIPIŞ TIPIŞ OY VERMEK İSTEMEYENLERE ALTERNATİF

Konuşmasında yeni parti sinyali de veren Tarhan, "Eğer dünya üzerinde iyi yoksa, onu icad etmek gerekir" diyerek, "Mecliste temsil edilmediğine inanan gençlerin, kadınların, erkeklerin, tıpış tıpış oy vermek istemeyenlerin bir seçeneği olması gerekir. Eminim demokrasiye inanan, yüzde on barajını anlamsız bulan herkes bu çabayı destekleyecektir. Çünkü içinde ifade özgürlüğü ve temsil edilme arzusu olan bir taleptir bu. Bu girişime karşı değerlendirmeler, demokrasiye bakışı da ortaya koyacaktır kuşkusuz." açıklamasında bulundu.

ÖKSÜZ KALMIŞ DAVAYI YENİDEN İNŞA EDECEĞİM

Devamında "Bir hedefim var ki; o da öksüz kalmış bir davayı yeniden inşa etmek" diyen Emine Ülker Tarhan, sözlerini, "Dizleri üzerinde yaşamaktansa, ayakları üzerinde ölmek iyidir. Doğru bildiğini söyleyip, ruhunu kurtarmak iyidir" ifadeleriyle tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153