banner171

Erdoğan: Kara harekatı olmadan bu iş çözülmez!

Gaziantep'te Suriyeli mültecilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulunarak 'Kobani düştü düşüyor, sadece havadan bombalamakla bu iş çözülmez' dedi.

Erdoğan: Kara harekatı olmadan bu iş çözülmez!
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te Suriyeli mültecilere hitap ederek, Orta Doğu'daki gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Kobani'nin düşmek üzere olduğunu dile getiren Erdoğan," Kara harekatında iş birliği yapılmadıkça bu iş çözülmez" dedi.
İşte Erdoğan'ın o sözleri: 

"HAVADAN BOMBALANARAK BU SORUN ÇÖZÜLMEZ''

Batı'ya söylüyorum havadan bombalamak suretiyle bu sorunlar çözülmez. IŞİD denen bir terör örgütü çıktı. Allah u Ekber diyerek Allah u Ekber diyenleri öldürüyor. Müslüman müslümanı böyle bir şekilde öldürebilir mi? Müslümanın müslümana canı, malı haramdır. Batılı devlet adamlarına söyledim. Sadece havadan bombalamakla bu iş çözülmez. Kara harekatında iş birliği yapılmadıkça bu iş çözülmez. İşte aylar geçti herhangi bir netice yok. Şu anda Kobani de düştü düşüyor.

İşte aylar geçti herhangi bir netice yok. Şu anda Kobani'de düştü düşüyor. 3 şey istedik:

1- Uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım

2- O bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım.

3- Eğit donat anlayışla oradaki ılımlı muhalifin eğitilmesi lazım.

Buradan Islahiye'den tüm düayaya söylemek istiyorum: Türkiye'nin hiçbir ülkesinde toprağında gözü yoktur. Türkiye kendine gelecek tehditlere karşı teyakkuz halindedir ve hazırdır. TBMM gerekli yetkiyi 1 yıla kadar TSK'ya vermiştir.

Özellikle Süleyman Şah türbesine yapılacak bir saldırıya anında karşılık verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153