banner171

Erdoğan: Okullarda Osmanlıca öğretilecek

5. Din Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Bunlar istese de istemese de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecektir' dedi.

Erdoğan: Okullarda Osmanlıca öğretilecek
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da 5. Din Şurası'nın açılışında konuşma yaptı. Gündemdeki konuları da değerlendiren Erdoğan Osmanlıca dersini eleştirenlere tepki gösterdi.
OSMANLICA BU ÜLKEDE ÖĞRENİLECEK VE ÖĞRETİLECEKTİR

Alevi - Sünni, Müslüman, Hırıstiyan olması gerekmez. Bizim mücadelemiz tüm insanlık içindir. Biz can için mücadele edeceğiz. 200 yıldır yaşanan baskılara rağmen Türkiye'nin alimleri, münevverleri ayaktadır. Osmanlıca'nın bu ülkenin evlatlarının öğrenmesinden ürkenler var. Diyor ki, mezar taşlarını mı okutacağız diyor. Kendi neslinin mezar taşlarını okuyamamasından daha büyük bir ayıp olabilir mi? Bizim şah damarımız kesildi. Bir neslin bundan uzaklaştırılması sıradan bir şey değildir. Süleymaniye'deki eserleri okuyamayan bir millet neye yarar? Çok zengin birinin iflası nasıl zor bir şeyse, bu kadar zengin bir ilmin iflası daha kötü bir şeydir. Bunlar istese de istemese de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecektir.

ÇÖKEN MEDENİYETİ AYAĞA KALDIRACAK OLAN SİZLERSİNİZ

Türkiye'deki alimler Batı'yı ve Doğu'yu da biliyor. Tüm insanlığa ışık tutan yine de sizler olacaksınız. Ümmetin ve tüm mazlumların yüzü size çevrilmiş durumda. Çöken bir medeniyeti ayağa kaldıracak olanlar da sizlerseniz. Ben bir Müslüman olarak şunu çok iyi biliyorum: Bu dinin bir sahibi var. Onu koruyacak. Bize düşen de bu emanetin hakkını vermek. Doğru soruları sorabilirsek akacak kanı durduracağız. Bize dikilen kıyafeti atıp kendimiz olabilirsek o zaman işler çözülür. İçinden geçtiğimiz bu süreçte böyle bir şuranın umut olacağına inanıyorum. Şimdiden gayretleriniz için teşekkür ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 13:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAL
SAL - 9 yıl Önce

rahmetli bizim şahımız da aynı sözleri söylerdi ( ''iranın eski medeniety ayağa kalkacak '' söylerdi ) ne oldu? devletini söktüler. ey komşu dikkatlı ol. bu batı çok kinlidir.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153