banner171

Erdoğan Rusya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus lider Putin'le birlikte Moskova Merkez Camii açılışını yaptı.

Erdoğan Rusya'da
 Erdoğan, Moskova Merkez Camii'nin açılışını gerçekleştirmek için Rusya'da. Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve diğer birçok liderler açılışı gerçekleştirdi.
Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Moskova'ya geldi.
Açılış ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tövbe süresinin şu ayetleri okundu; ''Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.''(Tövbe 18)
Yapımı 7 yıl süren cami Moskova'nın en büyük camisi. 10 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Osmanlı mimarisini andıran cami Türkiye ve Rusya'nın ortak girişimi ile inşa ettirildi. Cuma günü ve bayramlarda minareden, diğer vakitler de ise caminin içinden ezan sesi duyulabilecek. Bu Moskova'daki Müslümanlar için önem arz ediyor.
İSRAİL'İN AYRIMCI POLİTİKA UYGULUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Moskova Merkez Camii'nin açılışı vesilesiyle sizlerle bulunmanın memnuniyetini özellikle ifade etmek istiyorum
CAMİNİN BARIŞA KATKI SAĞLAMASINI UMUYORUM

Diyanet İşleri Başkanlığı'mız ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkısı milletimiz için bir bahtiyarlık eseridir. Camimizde yapılacak ibadetlerin, edilecek duaların Allah katında makbul ve karin olmasını diliyorum.
Moskova Merkez Camii'nin bugün ihtiyaç duyduğumuz barışa katkı sağlamasını Allah'tan temenni ediyorum.
Farklı inanç ve kökene sahip farklı insanların aynı yerde yaşamasına Rusya önemli bir örnektir.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153