banner171

Erdoğan: Silahların gölgesinde barış olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap etti.

Erdoğan: Silahların gölgesinde barış olmaz
 Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Yüz yıldır kendi ürettiğimiz sorunlarla değil, bu coğrafyanın topraklarına göz dikenlerin ürettiği sorunlarla uğraşıyoruz. Biz eğer bu coğrafyanın insanları olarak bir birimize kenetlenebilsek inanın dışarıdan hiç kimse gelip de bizim ağzımızın tadını bozamaz.

- Sünniler ile Şiilerin bir birine saldırıları o terör örgütlerine değil onları kukla gibi kullananlara yarar sağlıyor. Şii yada Sünni üzerine bombaları bağlayıp bir camiye gönderebiliyorlar. Ama inanın ne Sünni kazanıyor ne Şii, Ne Türk kazanıyor, ne Kürt.

- 6-7 Ekim olaylarında olanları unutmayalım. Vatandaşlarımızın iş yerlerinin, araçlarının nasıl yakıldığını unutmayalım.  

KÜRTLERLE TÜRKLERİ AYIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

- Açın bin yıllık tarihe bakın Kürtlerin en zor zamanlarında yanlarında Türkler vardı. Açın tarihe bakın Türklerin en zor zamanında yanlarında Kürtler vardı. 1. dünya savaşından beri Kürtlerle Türkleri bir birinden ayırmaya çalışıyorlar.

TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOK, KÜRT KARDEŞİMİN SORUNU VAR

- Devletin sorunları kabul ederek, çözüm çabasına girmesiyle birlikte Kürt sorunu kavramı artık geçerliliğini yitirmiştir. Ben 'Kürt sorunu yoktur' dediğimde, bunu son derece art niyetli şekilde başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Oysa benim söylediğim son derece açıktır. Türkiye'de artık Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunları vardır.

- Arap kardeşimin, Zaza kardeşimin sorunu vardır. Türkiye’de yaşayan etnik grupların sorunları var.

"SANKİ KÜRT SORUNUNDAN BAŞKA SORUN YOK..."

Sanki bu ülkede Kürt sorunundan başka bir sorun yok. Artık Kürt sorunu kavramını kullanmak Kürt kardeşlerimize haksızlıktır. Bu ayrımcılıktır. Bu ülkede sadece Kürtler yok, 36 etnik unsur var. Benim farklı etnik gruplara bakışım çok net olmuştur; Yaradılanı severim Yaradan ötürü.

- Kürt kardeşlerimize bakışımızda, Kürt kardeşlerimizin sorunlarına bakışımızda inanın 40 yıl önce neredeysek bugün de oradayız. Bizde hiç kırıklık göremezsiniz, istikametimizin sarsıldığını göremezsiniz. 40 yıl, 30 yıl, 13 yıl önce ne dediysek bugün de aynısını söylüyoruz.

HDP'YE SER TEPKİ

- Uygulamaya bakarız seçimler var 30 Mart seçimlerinde tehditlerle bu işler yürüdü artık halkımızı bu tehditlerden kurtarmak zorundayız. Bu çağrımı terör örgütüne değil o vesayetten kendini kurtaramayan siyasi partiyedir. Bu ülkede siyaset yapmak istiyorlarsa o tasalluttan kurtulmak zorunda. İtimadın tahrip olduğu bir ortamda somut adımlar görmeden daha ileriye gidemeyiz.

PKK SİLAH BIRAKMADAN DAHA FAZLA DEVAM EDEMEYİZ

Silahların gölgesinde barış olmaz. Hele hele verilen sözlerin defalarca çiğnendiği, vaatlerin defalarca bozulduğu, itimadın tahrip olduğu bir ortamda somut adımları görmeden daha ileriye gidemeyiz. Şimdi söylüyorlar; 'silahlar bırakılsın' diye. İfade olarak çok güzel, bir yıl önce Nevruz'da yine bunlar söylenmişti. Ne oldu  Uygulamaya bakarız, uygulama görmeden bunlara inanmak mümkün değil. Dolayısıyla uygulamayı görelim.

SON NEFESİMİZE KADAR ÇÖZÜM SÜRECİNİ SÜRDÜRECEĞİZ

- Her ne pahasına olursa olsun, tek başımıza da kalsak, son nefesimize kadar bu ülkede Çözüm Süreci ile formüle ettiğimiz kardeşliği tesis etmenin mücadelesini sürdüreceğiz. Ancak hiç kimsenin de benim Kürt kardeşlerimi zehirlemesine, Kürt kardeşlerim nezdinde haksız bir meşruiyet kazanmasına, haksız bir muhataplık kazanmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz. 

"UTANMADAN CUMHURBAŞKANI ÇÖZÜM SÜRECİNİN KARŞISINDA DİYORLAR"

- Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan, 'Cumhurbaşkanı çözümün karşısında' diye tezvirat yapıyorlar. Cumhurbaşkanı çözümün yanında mı, karşısında mı geriye dönüp 12 yıllık döneme bakarsın, görürsün. Eğer eleştiriyorsam bunu ülkem, milletim, çözüm, kardeşlik, barış adına yapıyorum. Biz dertliyiz. Dert adamı söyletir.

 

Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153