banner171

Erdoğan'ın Kozmik Ajandasında Kimler Var?

Başbakan'ın ajandasında adaylık için başvuruda bulunmamış, 20-30 kişilik bir isim listesi olduğu dün parti kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Erdoğan'ın Kozmik Ajandasında Kimler Var?

Başbakan'ın kozmik ajandası

Milletvekili adayları açısından en kritik dönemece girildi. Siyasetin nabzı parti genel merkezlerinde atıyor. Milletvekili adaylarını belirlemek için temayül yoklaması ya da önseçim gibi aşamalar geçildi. Milletvekillerinin kaderinin genel başkanların elinde olduğu noktaya ulaşıldı.

Haftaya bugün listeler ortaya çıkmış olacak. Her partide farklı tepkiler yaşanacak. Örneğin AK Parti'de kırgınlıklar olabilir ama CHP'de kıyametin kopacağı kesin.

Çünkü CHP'de 29 ilde yapılan önseçimlerde bile milletvekilleri döküldü.

Türkücü Tolga Çandar bile birinci gelirken, Şahin Mengü Manisa'da ancak altıncı olabildi.

Milletvekillerinden sadece Melik Ejder Özdemir Sivas'ta birinci olabilmiş. Enis Tütüncü, Yaşar Ağyüz, Halil Ünlütepe gibi isimler ön seçim sandığından çıkamadılar.

Kemal Kılıçdaroğlu bu sonuçları, "Taban değişim istiyor" diye yorumladı. Bence de yerinde bir tespit yaptı.

Ancak önseçimde çıkan eğilim diğer illere de yansırsa, şimdiden size randevu veriyorum; haftaya bugün CHP'de isyan var demektir..

AK Parti'de ise artık kritik bir aşamaya gelindi. AK Parti'de birkaç merhale aşıldı. Aday adayları teşkilatlarda temayül yoklamasına girdiler. Buradan bir fotoğraf ortaya çıktı. Daha sonra 12 ayrı komisyon oluşturulmak suretiyle aday adaylarının önemli bir kısmı mülakata alındı.

Daha sonra ise 6 komisyon oluşturulmak suretiyle 6000'e yakın aday adayının sayısı 1600'e indirildi.

Bu listelerin oluşturulmasında çok titiz davranıldı. 1600 isim tek suret olmak üzere listelere, el yazısı ile yazıldı. Islak imza tartışmalarından sonra, gizliliğe riayet için, "Islak liste" hazırlandı. Liste Başbakan Erdoğan'ın elinde.

Kulislerde vekillerin yüzde 60'ı listeye giremeyecek diye bir söylenti dolaşıyor ama bilgiye dayanan bir şey yok. AK Parti'de mevcut milletvekillerinin tümüne bir, "teşekkür plaketi" verilecek. Anayasa değişikliğini gerçekleştirip, referandumu yaşatan bir Meclis. Elbette ki çok şeyi hak ediyorlar. Ayrıca aday olmayacağını açıklayan aralarında Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Kemal Unakıtan ve Yaşar Yakış'ın da bulunduğu 20 milletvekiline de bir, "Onur plaketi" verilecek.

Aday olup da listeye giremeyen olur mu? Çok... Çünkü Başbakan Erdoğan henüz seçim kararı alınmadan önce bir kamuoyu araştırması yaptırmıştı. Bir de aday adayları ortaya çıkınca 81 ilde 106 bin kişiyi kapsayan bir kamuoyu araştırması yapıldı.

Ayrıca mevcut milletvekillerinin Meclis performansını gösteren tablo da hazırlanıp, Başbakan'a sunuldu.

Başbakan listeler üzerinde çalışmak için 3 gün kampa girecek. Yanında da "kozmik bir ekip" olacak. Kozmik ekipte, "Genel Merkez'den, Ekrem Erdem, Haluk İpek, Abdulkadir Aksu, İdris Naim Şahin, Grup'tan Mustafa Elitaş ile Nurettin Canikli" yer alıyor.

Bir başka bilgiyi daha paylaşmak istiyorum.

Başbakan'ın ajandasında adaylık için başvuruda bulunmamış, 20-30 kişilik bir isim listesi olduğu dün parti kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Listeden ANAP eski Genel Başkanı Ali Talip Özdemir'in ismi geldi kulağıma. Sürpriz isimler de var deniliyor.

En can alıcı nokta listeler, ama sadece onun üzerinde çalışılmıyor. 81 il için ayrı ayrı broşür hazırlanıyor. İki bölümden oluşacak bu broşürler. AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlerin anlatıldığı birinci bölüm, tüm broşürlerde yer alacak. Ayrıca AK Parti döneminde o il'e getirilen hizmetlerin anlatıldığı bir bölüm olacak.

Unutmadan aktarayım. AK Parti iddialı bir seçim beyannamesi ile geliyor. Ana perspektifi, "Daha çok zenginlik, daha çok özgürlük" teması oluşturuyor.

2023 vizyonu ve yeni anayasayı da buna eklemeliyim.

Bu hedefler sonunda iddialı bir söylemle tamamlanıyor. "Küresel lider ülke Türkiye"

CHP ve AK Parti kulislerinin nabzını tuttuk ama MHP'den söz etmedik.

Bu seçimlerde milletvekili dağılımını partilerin aldığı oylar değil, MHP'nin barajı aşıp aşmayacağı belirleyecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153