banner171

Hanefi Avcı: Cemaat Hrant Dink suikastini kullandı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Paralel Yapı'nın İstanbul Emniyeti'ni ele geçirmek istediğini, bu sebeple Hrant Dink suikastını kullandığını söyledi.

Hanefi Avcı: Cemaat Hrant Dink suikastini kullandı
Üzerinden 8 yıl geçen Hrant Dink cinayetindeki sır perdesi aralanmaya çalışılıyor. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı emniyet mensuplarının tutuklanmasını ve ortaya çıkan yeni delilleri değerlendirdi. Avcı, “Cemaat İstanbul’u ele geçirmek için Dink suikastını kullandı” dedi.

Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden programına Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı konuk oldu. ÜLKE TV’de yayınlanan programda Avcı, Hrant Dink soruşturmasında gelinen süreçle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. 

‘CEMAAT SUİKASTI KÖTÜ NİYETLİ KULLANMAYA KALKTI’

Hrant Dink suikastinin aydınlanacağına ilişkin inancı olduğunu söyleyen Hanefi Avcı Trabzon Emniyetindeki evrakların ortaya çıkması gerektiğini vurguladı. Avcı şu ifadeleri kullandı: 

“Önümüzdeki süreçte bu olay kesinlikle aydınlanacak. Çünkü herkesin ifadesi alınıyor. Trabzon ve Ankara, İstanbul emniyet müdürlerinin hepsinin ifadesi alınıyor. Yarın mahkeme safhası çıkacak, herkes kendini savunacak ve karşı tarafın ihmallerini söyleyecek. Bu olay önümüzdeki süreçte aydınlanacak. Soruşturmada eksik olan neydi? Trabzon emniyetindeki daire başkanlıklarındaki evrakların çıkmamasıydı. Ankara ve Trabzon’daki evraklar çıktığında her şey ortaya çıkacak. Cemaat bu olayı kötü niyetli kullanmaya kalktı. Hepimiz önümüzdeki süreçte göreceğiz.”

‘CEMAAT İSTANBUL EMNİYETİNİ DEĞİŞTİRMEYE KALKTI’

Cemaatin suikastın olduğu dönemde emniyet genel merkezine hakim olmak istediğini söyleyen Hanefi Avcı dönemin İstanbul emniyet müdürü ve İstanbul istihbarat şube müdürünün buna izin vermediğini ifade etti. Hanefi Avcı; “Belli bir tarihten sonra Cemaat emniyet genel merkeziyle İstanbul’a hakim olmak istiyor. Yargıya’da hakim olmak istiyor. Kendi kadrolarını kurmaya çalışıyorlar. Kendi kadrolarını kurarken, önlerine çıkan herkesi yıkıyorlar. Aslında cemaat başarılı olamıyor. Çünkü iyi dönemin İstanbul emniyet müdürü ve dönemin İstanbul istihbarat şube müdürü işlerini iyi yapıyorlardı. Gerek emniyet müdürü ve gerek ise istihbarat şube müdürü onları yerinden edip, kendi kadrolarını yerleştirebilecek fırsatı vermedi. Bu olayı kullanarak İstanbul emniyetini değiştirmeye kalktılar. Kendi suçlarını örtmek için İstanbul’u ele geçirmek istediler. Dolayısıyla yapmak istediklerini tam olarak yapamadılar. Eski içişleri bakanımız konuşsa her şey ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153