banner171

İzmit Körfez Geçişi Projesi'nde son tabliye yarın

İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak projenin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye Perşembe günü düzenlenecek törenle yerine yerleştirilecek

İzmit Körfez Geçişi Projesi'nde son tabliye yarın
 İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak projenin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye Perşembe günü düzenlenecek törenle yerine yerleştirilecek. Böylece 2013 yılında temeli atılan köprüde iki yaka birleşmiş olacak.  Köprünün Ramazan Bayramı öncesinde açılması planlanıyor.
 


CUMHURBAŞKANI TÖRENE KATILACAK

2013 yılında temeli atılan Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılması beklenen Yalova tarafında yapılacak bir törenle yerine yerleştirilecek. 113’üncü tabliyenin yerleştirilmesiyle artık 2 bin 682 metrelik köprü, yürüyerek geçilir hale gelecek. 7 Ocak 2016 tarihinde başlayan tabliye çalışmalarında bugüne kadar 112 tabliye döşenmişti. Son tabliye yerleştirilmeden önce, daha önce yerleştirilen tabliyelerin konumlandırma işlemi yapıldığı belirtildi. Son tabliyenin de yerleştirilmesinin ardından bugüne kadar geçici bağlantılarla birbirine tutturulan tabliyelerin kaynaklama işlemi de yapılacak.
 
 




PROJE GEBZE’DE BAŞLIYOR İZMİR OTOGAR KAVŞAĞINDA BİTİYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan Ankara yönüne yaklaşık 2,5 km sonra, köprülü kavşakla (2×5 şeritli) başlayıp İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı’nda son buluyor.
 



BİR ÇOK ÜLKEDEN MÜHENDİS VE İŞÇİLER ÇALIŞIYOR

Gebze-Bursa Kesiminde 12 adet, Bursa-Balıkesir-Kırkağaç-Manisa kesiminde 6 adet, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde ise 2 adet olmak üzere toplam 20 adet viyadükten, Gebze –Bursa arasındaki 7 adet viyadük tamamlandı. 13  viyadükte ise çalışmalar devam ediyor. Projede aralarında Türkiye, Japonya, Almanya, Danimarka ve İtalyan uyruklu mühendis ve işçilerin bulunduğu toplam 7 bin 908 personel ile birlikte 1568  iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.
 


3 BÜYÜK TÜNELDE SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Öte yandan projede Otoyolun Yalova’nın Altınova ilçesinde girip Orhangazi ilçesinden çıkan Samanlı tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi tünelinde ise her biri 1250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Selçukgazi tünelinde beton kaplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İzmir’de bulunan her biri 1605 metre olan iki ayrı tüpten oluşan Belkahve tünelinde ise kazı, destekleme ve beton kaplama işlemlerinin tamamlandığı, elektrik, elektronik ve elektromekanik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 


6 ŞERİT  OLARAK HİZMET VERECEK

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün iki kulesi arasındaki orta açıklığının 1550 metre olacağı, bu özelliği ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, halen körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153