banner171

Kılıçdaroğlu: Her CHP'li hapse girmeye hazır olmalı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu: Her CHP'li hapse girmeye hazır olmalı
 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuştu.
Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, "dokunulmazlığını kaldıracak mısın" diye soran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

HER CHP'Lİ HAPSE GİRMEYE HAZIR OLMALI

"Bu ülkede akademisyenler, askerler, genelkurmay başkanı, gazeteciler, avukatlar hapse giriyorsa, özgürlük mücadelesi veren her CHP'li hapse girmeye hazır olmalıdır. Bu mücadele ekmek kavgasıdır.

KORKUMUZ YOK

Türkiye bir darbe dönemi yaşıyor. Kenan Evren'den ne farkları var? Yargı daha bağımsızdır o dönemde. Bedel ödenmeden mücadele mi edilir? Korkumuz yok. CHP dokunulmazlıklara evet diyor; onlar ne olacak? Bunların dokunulmazlığı niye kalkmıyor? Hep beraber mücadele edeceğiz. Kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz"

BİZE TEKLİF GETİRDİLER, BİZ 3 ÖNERİ SUNDUK

Kürsü dokunulmazlığına evet, istediği yerde konuşabilir. Eyvallah. İhanet, yolsuzluk, hırsızlık ne dokunulmazlığı. Bizim dokunulmazlık anlayışımızda bunları yeri yoktur. Bize teklif getirdiler, biz üç öneri götürdük. Siz namuslu siyaset istiyorsanız dokunulmazlığı öneren maddeyi yeniden yazalım dedik, hayır dediler. Geçici madde yapalım, olur dedik. Bütün dönemi kaldıralım dedik, bakanların dokunulmazlığını da kaldıralım dedik. Olmaz dediler. Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlığı devam edecek. Sen yürekli, namuslu adamsan neden kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Milletvekili değil misin? Ahlaklı adamsan çık meydan 'Hodrimeydan' de, 'Ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum' de.

KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI HARİÇ HEPSİ KALDIRILSIN

Davutoğlu neden korkuyor? Onun da dokunulmazlığı var. Dokunulmazlığı kalkarsa terör örgütlerine yardım ve yataklıktan o da yargılanabilir. Davutoğlu da, abisi de terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmıştır. Her şeye rağmen kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153