banner171

Kılıçdaroğlu'na kurultay'da 3 rakip çıkacak

Erken seçim öncesi kurultay yapılacak olan CHP'de Kılıçdaroğlu'na 3 rakip çıkması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu'na kurultay'da 3 rakip çıkacak
 Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasıyla birlikte CHP kulisleri şimdiden hareketlendi.

KURULTAY KAÇINILMAZ

Erken seçim öncesi için kurultayın kaçınılmaz olarak görüldüğü CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına üç rakip çıkması bekleniyor. 

İNCE MUHALEFETi

Akşam'ın haberine göre partide harekete geçen ilk isim Yalova Milletvekili Muharrem İnce oldu. İnce, dün milletvekilleri Yaşar Tüzün, Tanju Özcan ve Haluk Pekşen ile gizli bir toplantı yaptı. Ankara'da yapılan bu toplantıda kurultay isteği yapılacağı konuşuluyor. Bu isimler Muharrem İnce ismi etrafında toplandıkları konuşuluyor. İnce'nin olası bir kurultayda yine Kılıçdaroğlu'na rakip çıkması bekleniyor.

ANADOLU'YU GEZİYOR

Kılıçdaroğlu aleyhinde muhalefet yapan bir diğer isim ise Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, koalisyon görüşmeleri sürecinde Anadolu'yu karış karış gezen Feyzioğlu'nun gittiği yerlerde bu süreçten rahatsızlığını dile getirdiği ve genel başkanlık için destek aradığı öğrenildi. Çok sayıda delegeyle konuşan Feyzioğlu, Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yle koalisyon görüşmesi yapmasını eleştirdiği konuşuluyor.

BAYKAL'DAN TALİMATLAR

Meclis Başkanlığı sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'yla araları açılan eski Genel Başkan Deniz Baykal ise şu anda en sakin kalan isim. Baykal, ‘Kurultay çağrısı yapın' tarzında giden mesajlara “Sakin olun. Bekleyin” diyerek yanıt verdiği öğrenildi. Baykal'a yakın isimlerin bu mesaj karşısında Kılıçdaroğlu lehine veya aleyhine karşı en ufak bir açıklama yapmama kararı aldılar. Kulislerde konuşulanlara göre ise üçüncü isim Baykal olacak.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153