banner171

Terör saldırısını bu timler önleyecek

Sultanahmet'teki terör saldırısının ardından canlı bombaları önceden tespit edecek özel ekipler oluşturuldu.

Terör saldırısını bu timler önleyecek
 Sultanahmet Meydanı'nda Elmuhaberat ve DAEŞ bağlantılı canlı bomba Nabil Fadlı'nın kendini patlatmasıyla 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. İstanbul’un en kalabalık bölgelerini kapsayan güvenlik tedbirlerinde şüpheli kişileri takibe alacak bir kalkan tim oluşturuldu. Uygulamada ilk etapta 800 polis görev yapacak.  
24 SAAT ESASLI GÖREV 

Sultanahmet, Kadıköy, Bakırköy, Eminönü ve Beyazıt gibi halkın ve turistin yoğun olduğu meydanlarda dolaşacak polisler 24 saat boyunca görev yapacak. Polislere istihbarat birimleri tarafından belirlenen ve eylem yapabilme ihtimali bulunan kişi ve kişilerin fotoğrafları ve bilgileri paylaşılacak. 

MOBESE'lerden sürekli takip 

Meydanlarda görev yapacak kalkan timi ekipleri MOBESE kameralarının başındaki ekiplerle sürekli diyalog halinde olacak. MOBESE kameralarında şüpheli görülen kişiler kalkan timine bildirilecek. Olası terör saldırılarını önlemek için şüpheli kişilerin kimlik kontrolü yapılacak. 

Her yerde önlem

Belirlenen semtlerin haricinde polis ekipleri şehirler hatları vapurları, otobüsler ve metrobüslerde de görev yapacak. Toplu taşıma araçlarına yolucu gibi binen kalkan timleri şüpheli yolcuları takibe alacak. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 00:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153