banner171

Yeni CHP'nin Din Anlayışı

“İnançlara saygılı olacağız” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, parti yönetimini din düşmanlarıyla doldurduğu ortaya çıktı.

Yeni CHP'nin Din Anlayışı

Yeni CHP'nin önde gelen isimleri, dine ve dindarlara karşı yaptıkları skandal açıklamalarla gündeme gelmeyi sürdürüyor.

CHP PM üyesi Prof.Dr. Binnaz Toprak'ın Allah'ın ayetini “sinir bozucu” bulması,

Genel başkan yardımcıları Prof.Dr. Süheyl Batum'un “Başörtüsü modadır” ve

Prof.Dr. Hurşit Güneş'in Cuma namazı için “Kaza yapsınlar” sözleri,

“Bu mu inançlara saygı?” dedirtti. Siyasiler, CHP'lilerin halktan hemen özür dilemesi gerektiğini belirttiler.

CHP'nin “Yenilendik” sloganlarıyla vitrine koyduğu isimler, dine ve dindarlara karşı yaptığı skandal açıklamalarla gündeme gelmeyi sürdürüyor. Akit'e konuşan AK Parti kurmayları, dini değerleri aşağılayan sözlerle gündeme gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine sert tepki gösterdi.

“PİŞKİNLİĞİ BIRAK, ÖZÜR DİLE”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yaklaşık 1 hafta önce toplumun dini değerlerine saygısızlık yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini toplumdan özür dilemeye çağırdı. “Toplumu yönetme iddiasında olanlar, içinde bulundukları toplumun değerlerine saygı göstermek zorundadır” diyen Kapusuz, şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin yaptığı gaflar toplumu derinden üzmektedir. Sayın Başbakanımız kaç defadır CHP yönetimini, Müslümanlara yaptıkları saygısızlığın gereği olarak özür dilemeye çağırdı. Ama özür dileme erdemini bile gösteremediler. CHP yönetimi bu pişkinliği bir tarafa bırakıp toplumdan özür dilemelidir. Özür dilenmediği ve topluma saygısızlıkta devam edildiği müddetçe gereken cevabı sandıkta alacaklar.”

“CHP BİNBİR SURAT SİYASETİ İZLİYOR”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise CHP yönetiminin geçmişte seçim öncesinde çarşaflılara rozet taktığını ancak seçimden sonra o çarşafları yırttığını hatırlattı. Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının dini değerlere aykırı ve insanları rencide edici açıklamalarda bulunduklarını belirten Elitaş, “Eğer bilmeden konuşuyorlarsa onları o noktaya getirenlerin ayıbıdır. Çünkü en basit dini kuralları bilmedikleri ve cahil bırakıldıklarını gösteriyor. Bilerek söylüyorlarsa, riyakarlık, ikiyüzlülük ve hatta binbir surat siyasetidir” dedi.

“SİYASETÇİ MİLLETEN İNANÇLARINA YAKIŞIR BİR EDEPLE KONUŞMALI”

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede siyaset yapanların o ülkenin insanlarının manevi değerlerini en azından bilmeleri gerektiğini belirten Elitaş, “Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bir siyasetçinin, fiiliyata geçirmese bile manevi değerleri bilmesi gerekir. Siyasetçi milletin değerlerine saygı göstermelidir. Sokak ağzıyla değil, milletin inançlarına yakışır bir edeple konuşmalıdır” diye konuştu.

“TEMEL DİN BİLGİSİ ALDIKTAN SONRA HALKIN KARŞISINA ÇIKIN”

CHP'li kurmayların din bilgisi konusunda eğitim aldıktan sonra milletin karşısına çıkması gerektiğini belirten Elitaş, şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'li kurmayları, dini değerlere saygı noktasında samimi iseler, temel dini eğitim bilgisi aldıktan sonra halkın karşısına çıksınlar. Ama bunlar herkesin az çok bildiği şeylerdir. Aile içinde bile konuşulmaktadır. Aslında bu saygısız ifadeler CHP yönetiminin dini değerlerden ne kadar uzakta olduğunu gösteriyor.”

İŞTE YENİ CHP'NİN DİNİ DEĞERLERE VERDİĞİ ÖNEM!

KILIÇDAROĞLU: “STATÜKONUN ALLAH'I”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Siirt'te düzenlenen mitingde “Statükocuların Allah'ı Ankara'dadır” dedi.

AYETE “SİNİR BOZUCU” DEDİ

CHP PM üyesi Prof.Dr. Binnaz Toprak, katıldığı bir televizyon programında, Allah'ın ayeti olan “Her canlı ölümü tadacaktır” hakikati hakkında “Sinir bozucu” dedi.

GÜNEŞ: “CUMAYI KAZA ETSİNLER”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, canlı yayında, Cuma namazı saatinde tören yapılmasını eleştirenlere, “Böyle bir sıkıntıları varsa kaza etsinler” dedi.

BATUM: “BAŞÖRTÜSÜNÜ MODA OLARAK GİYEBİLİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum da, yaptığı açıklamada, “Başörtüsünü ‘Dinim emrediyor' diye takmayacaksın. Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz” dedi.

Yeni Akit


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153