banner171

YSK Protestosunda Provokatörler Sahnede

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'ye destek vermek için İstanbul ve Adana'da izinsiz gösteriler düzenlendi.

YSK Protestosunda Provokatörler Sahnede

YSK'nın Hatip Dicle kararını protesto etmek için Şişli'de düzenlenen izinsiz gösteriye polis müdahale etti. Göstericilerin taş ve molotoflarla karşılık verdiği olaylar sonrası 40 kişi gözaltına alındı.

Adana'da göstericiler polise taşlı sopalı saldırdı. İstanbul'da ise Şişli savaş alanına döndü. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, bağımsız milletvekillerinin göstericileri provoke ettiğini söyledi.

YSK'nın Hatip Dicle kararı çeşitli illerde izinsiz gösterilerle protesto ediliyor. Söz konusu gösterilerde yüzleri maskeli, ellerinde molotof olan provokatörler de sahne alıyor. Adana ve İstanbul'da dün gerçekleştirilen eylemlerde yine bu provokatörler sahne aldı. Adana Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, terör örgütü lehine slogan atıp, lastik ve koltuk yakarak yolu trafiğe kapattı. Grup, izinsiz gösterilere karşı tedbir amacıyla mahalledeki sağlık ocağının yanında görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerine taş ve havai fişek ile saldırdı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba, su ve biber gazı ile müdahale etti. Bir polis atılan taşın yüzüne isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

İstanbul'daki gösterinin adresi ise Şişli'ydi. Gösteriye bağımsız milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu isimler de katıldı. Grup, YSK tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'ye destek olmak için Şişli Camii önünde toplandı. Buradan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Uyarıları dikkate almayarak Taksim'e yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Göstericilerin attığı taş ve molotoflar sebebiyle çok sayıda polis yaralandı. Olaylarda 40 kişi gözaltına alındı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153